Kategoriler
iOS Özel

iOS 10 Tanıtıldı – iOS 10 Yenilikleri ve Çıkış Tarihi

Yeni iOS İşletim Sistemi Tanıtıldı

Apple gerçekleştirdiği WWDC16 etkinliğinde yeni mobil işletim sistemini tanıttı. iOS 10 olarak isimlendirdiği işletim sistemi birçok yenilik ile geldi. iPhone, iPad ve iPod touch cihazlarını kullananları oldukça heyecanlandırdı. Apple iOS 10 ile beraber watchOS 3, tvOS 10, macOS Sierra ve yeni Apple Music tanıtımlarını da yaptı.

Sponsorlu Bağlantılar

iOS 10’da gelen yenilikler oldukça fazla. Örneğin kilit ekranındaki bildirimlerin görüntülenmesi, Denetim Merkezinin tamamen yenilenmesi, Siri, Fotoğraflar albümünün yenilenmesi, Apple Haritanın daha kapsamlı hale getirilmesi, Apple Music uygulamasının yenilenmesi ve daha birçok şey.

iOS 10 ile Gelen Yenilikler

ios 10 tanıtıldı - ios 10 yenilikleri

Kilit ekranındaki bildirimlerin tasarımı biraz daha yumuşatılmış. Ayrıca 3D touch özelliğinde sunulan seçeneklerin sayısı artırılmış. En dikkat çeken özellik ise iOS 10 ile ön yüklü olarak gelen uygulamaların silinebilir olması. Denetim Merkezi iOS 10’da bağtan aşağıya yenilenmiş durumda.

Diğer bir değişiklikte Siri’de yapıldı. Siri artık 3. parti uygulamalar ile iletişime geçebiliyor. Bir diğer değişiklik ise Fotoğraflar albümü. iOS 10, fotoğraflardaki kişileri ayırt edebiliyor ve otomatik olarak albüm oluşturabiliyor. Ayrıca iOS 10 mekanları da analiz edip aynı mekandaki fotoğrafları da seçebiliyor.

Apple Haritalarda da geliştirmeler yapılmış. Apple Harita artık kullanıcılarına daha fazla detay sunmakta. Ayrıca geliştiriciler Apple Maps’i geliştirme imkanına sahipler.

Sponsorlu Bağlantılar

Değişen bir diğer özellik Apple Music. Tasarım olarak yenilenen Apple Music, kullanıcıların kullanım kolaylığına göre yenilendi. Ayrıca şarkı sözleri de iOS 10 ile geliyor. Yani Apple Music’te şarkı dinlerken şarkı sözlerine erişmek çok kolay olacak.

iOS 10’da Apple’ın Home Kit hizmeti ana ekranda olacak. Home Kit ile evinizdeki akıllı cihazları iPhone telefonunuzdan yönetebileceksiniz. iOS 10 ile gelen en güzel özellik ise bilinmeyen numaralar konusunda. iOS 10 işletim sistemli Apple telefonunuzu bilinmeyen bir numara aradığında telefonunuz bu numaranın dolandırıcı olabilir şeklinde uyaracak. Çünkü iOS 10 API özelliği dolandırıcı numaralarını analiz edebiliyor.

iOS 10’da emojiler oldukça büyütülmüş. Ayrıca isterseniz kelimeler otomatik olarak emojilerle değiştirilebilecek. Güvenliğe önem verenler gizli mesaj da gönderebilecekler. Karşı taraf mesajı görebilmek için üzerine dokunmaları yeterli olacak. Dikkat çeken bir diğer özellik ise el yazısı ile mesaj gönderebilmek. İsterseniz mesaj arka planını da değiştirebilirsiniz. Mesajlarınız ise uçtan uca şifrelenmekte.

Özellikle iPhone 16 GB kullanacakları sevindirecek özellik iOS 10 önyüklü gelen uygulamaların silinebilir olması. Böylece depolama alanı kazanmış olacaksınız.

iOS 10 Yenilikleri Galeri

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com