Kategoriler
iOS

iOS 11’de Sürüş Sırasında Rahatsız Etmeyin Nasıl Kullanılır?

iOS 11 Do Not Disturb While Driving Özelliği Kullanımda

iOS 11, sürüş esnasında gelen aramaları, metinleri ve bildirimleri engellemek için ve kazaları önlemek için dikkat dağıtıcı unsurları azaltmak amacıyla tasarlanan yeni bir özellik ile geldi. Araba Kullanırken Rahatsız Etmeyin (Do Not Disturb While Driving) isimli bu özellik iOS 11’in ikinci geliştirici beta sürümünde etkinleştirildi ve geliştiriciler ve genel beta test cihazları için artık kullanımda. Peki Bu özellik nasıl kullanılıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

iOS 11 Do Not Disturb While Driving Özelliğini Kullanma

Bu özellik belirlenen rahatsızlıkları araba kullanırken engelleyen bir özelliktr. Bu özellik, arabanın Bluetooth’una bağlandığı zaman devreye girer. Ama isterseniz manuel olarak da bu özelliği aktif edebilirsiniz. Sürüş Sırasında Rahatsız Etmeyin yani Do Not Disturb While Driving özelliği, iPhone’unuz bir aracın hızını tespit ettiğinde her araçta otomatik olarak açılır. Eğer isterseniz bu özelliği kapatma seçeneğiniz de var.

Bluetooth ayarı, telefonunuz aracınızın Bluetooth’una her bağlandığında bu özelliği açar. Aracı çalıştıran tek kişiyseniz ideal bir ayardır ve Denetim Merkezi’nden açmanıza izin verir. Etkin durumdayken, Do Not Disturb While Driving gelen telefon aramalarını, bildirimleri ve kısa mesajları sessiz hale getirir ve iPhone ekranınız kapalı kalır. Metinlerde, rehberinize, aracınızı kullandığınızı bildiren ve daha sonra kendilerine geri dönmek için bir mesaj gönderme seçeneği vardır. Acil bir durumda, araç kullanırken metni kullanarak sizinle iletişim kurmaya çalışan bir kişi, ikinci bir “acil” mesaj göndererek bu özelliği aşabilir. Otomatik yanıt, tüm kişiler için veya favoriler veya hatırlatmalar gibi belirli gruplar için özelleştirilebilir ve açık duruma getirilebilir.

Bir iPhone’un bir aracın Bluetooth’una veya eller serbest bir aksesuara bağlandığı sürece, telefonunuzu açmaya gerek kalmadan yanıt vermenizi sağlayan telefon görüşmelerine izin verilir. Bluetooth veya uyumlu bir aksesuara bağlı değilse, metin mesajları ve bildirimler gibi çağrılar engellenir. Bu özellik, sürücülerin herhangi bir zamanda kullanamayacağını veya devre dışı bırakılmasını tercih edebileceği tamamen isteğe bağlı bir özellikse de dikkat dağıtıcı etkileri azaltmak için kullanmanız gereken önemli bir yeni güvenlik özelliğidir.

Gençler İçin Ekstra Bir Önlem

Son olarak şunu belirtelim ki gençlerin ebeveynleri için bu özelliğin ayarlarının değiştirilmesini önleyen belirli bir kısıtlama ayarı da mevcut. Bunu Genel -> Kısıtlamalar -> Sürüş Sırasında Rahatsız Etmeyin yolunu izleyerek yapabilirsiniz. Böylece çocukların güvenli bir şekilde sürüş yapmasını sağlayabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com