Kategoriler
iOS

iOS 11’denn 16 GB iPhone Kullanıcılarını Sevindirecek Özellik

iOS 11 İle 16 GB iPhone’larda Hafıza Sorunu Çözüldü

iOS 11 ile gelen bu özellik sayesinde 16 GB iPhone akıllı telefonlarda artık sık sık dahili hafıza sorunu olmayacak. Apple maalesef WWDC 17’de sergilediği iOS 11’in tüm özellikleri hakkında bilgi vermemişti. Geliştiriciler sunulan iOS 11 Beta 1 ile her gün yeni yeni iOS 11 özelliği keşfediyorlar. Bugün ise 16 GB iPhone kullanıcılarını sevindirecek bir iOS 11 özelliği ortaya çıktı.

Sponsorlu Bağlantılar

iOS 11 ile Ayarlar menüsündeki iTunes ve App Store bölümüne yeni bir seçim eklenmiş. “Kullanılmayan uygulamaları boşalt” adı verilen bu özellik kullanılmayan uygulamaları otomatik olarak siliyor. Ancak bu süreç önbellek hafızanın silinmesi işlemi ile karıştırılmamalıdır. Yeni gelen özellikle uygulamanın yalnızca kendisi silinir ve uygulama içindeki verileriniz hala hafızada saklanır.

Sadece Uygulama Silinir, Verileriniz Silinmez

Örneğin Twitter uygulamasının hacmi 214 MB büyüklüğündedir ve uygulamayı kullandıkça bu boyut daha da artıyor. “Kullanılmayan uygulamaları boşalt” özelliği ile eğer Twitter uygulamasını kullanmıyorsanız uygulamanın kendisinin tuttuğu 214 MB’lık bölüm hafızadan silinir ve sadece Twitter bilgileriniz iPhone kaydedilir.

Silme işleminden sonra bu uygulamayı istediğiniz zaman App Store’dan indirip yeniden kullanabilirsiniz. Bildiğiniz gibi önbellek belleğin temizlenmesi sürecini iOS kendisi otomatik olarak yapıyor. Dahili hafıza tamamen şarj aktif olan önbellek hafızanın silinmesi özelliği keşke manuel olarak yönetilebilseydi.

Ancak iOS 11’in API-lerinde App Store Cleanup yer almakta. Bu temizleme sürecinin henüz nasıl işlediği bilinmemektedir. Muhtemelen, her uygulama için önbelleği silmek özelliği iOS 11’in final versiyonunda sunulacak. Bunu ise yalnızca bekleyip göreceğiz.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com