Kategoriler
iOS

iOS 11’in Mesaj Uygulamalarına Getirdiği 5 Değişiklik

Mesaj Uygulaması Çok Daha Kullanışlı

Mesajlar uygulaması, iOS 10 ile büyük bir güncelleme elde etti ama bu durum Apple’ın iOS 11’de yoksayacağı anlamına gelmiyor. iOS 11’de, İleti uygulaması ve iMessage hizmetinde, kullanıcılar için çok daha iyi olan kullanım deneyimi kazandıracak bir sürü yeni özellikler getirildi. iOS 11’deki değişiklikler mevcut özellikleri iyileştirmeye ve daha kullanışlı hale getirmeye odaklanmış gözüküyor. iOS 11’in Mesajlar uygulamasına getirdiği tüm değişiklikler ile ilgili detaylar yazımızda.

Sponsorlu Bağlantılar

1 – Tek Elle Klavye ve Diğer Geliştirmeler

Klavye, iOS 11’de pek çok yeni özellik almış olsa da, iOS’un tüm bölümlerinde mevcut olmasına rağmen, İletiler uygulamasında biraz daha alakalı. Çünkü bu, yazımların çoğunun çok sayıda iPhone ve iPad kullanıcısı için gerçekleştiği yerdir. iPhone’da, iOS 11 tek elle kullanılan klavye modunu ekledi. Bu, kullanıcıların dünya / emoji düğmesine dokunup basılı tutmalarını ve klavyeyi ekranın sol veya sağ tarafında hizalamasını sağlar. Bu, daha büyük iPhone’ların kullanıcıları için, özellikle de iPhone 7 Plus’la olanlar için mükemmel. Böylece tek bir elle yazmak daha kolay olacak.

iPad’de iOS 11, kullanıcıların aynı klavyedeki harflere, sayılara, sembollere ve noktalama işaretlerine erişmesine izin vererek klavye deneyimini de geliştirdi. Bu, karakterleri girmek için klavye modları arasında geçiş yapmanız gerekmediği için artık farklı bir karakter girmek için parmağınızı basabilirsiniz. Hafifçe dokunmadan sonra girilecek karakter de tuş üzerinde gri olarak gösterilir.

2 – Yeni Tam Ekran Efektleri

iOS 11, kullanıcılara arkadaşlarına nasıl mesaj gönderdikleri konusunda daha fazla seçenek veren iki yeni Ekran efekti ekledi. Bu güncellemede eklenen iki tam ekran efekti Eko ve Spotlight olarak adlandırıldı. Alıcının ekranında onlarca iletinin kabarcıklar gösterdiği için Eko, ikisinin birden eğlencelidir. Spotlight efekti de eğlenceli. Çünkü alıcı ekranında mesaj balonunun etrafında bir saniye boyunca bir spot ışığı gösteriyor.

Her iki etkiye de gönderme düğmesine basıp basılı tutarak veya ardından Ekran sekmesine basarak erişebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

3 – Yeni uygulamalar çubuğu ve App Store arayüzü

iOS 11, kullanıcıların iMessage uygulamalarına, yazım alanının hemen altında (klavye gösterilmediğinde) görünen bir uygulama çubuğunun yardımıyla erişmesi için son derece elverişli hale getirir. Uygulamalar çubuğunda hızlıca kaydırabilir ve Mesajlar uygulamasında kullanmak istediğiniz uygulamaya dokunabilirsiniz. Yeni çubuk, iMessage uygulamalarını kullanıcılara tanıtmanızda yardımcı olacaktır.

Çünkü iOS 10’da bunlara erişmek için App Store düğmesine dokunmanız ve daha sonra kullanmak istediğiniz uygulamaya erişmek için uzun süre hızlıca kaydırmanız gerekirdi. Bu da çok hoş veya hızlı değildi.

4 – iMessage’da Apple Pay

iOS 11’de iMessage’ın kişisel olarak en sevilen yeni özelliklerinden biri, anında İletiler uygulamasından ailelere ve arkadaşlarınıza hızlı ödemeler yapma olanağı. Görüşme ekranından para göndermek için Apple Pay’ı banka kartınızla kullanabilirsiniz. Hatta Mesajlar’daki Apple Pay ile arkadaşlarınızdan para isteyebilirsiniz.

5 – Uyarıları Gizleme

Apple, şu anda ‘Uyarıları Gizle’ olarak adlandırılan, bireysel ve grup sohbetleri için Rahatsız Etme özelliğini yeniden adlandırdı. Geçişe konuşma sayfasındaki ‘i’ düğmesine dokunarak erişilebilirsiniz. iOS 11 ayrıca, ‘Uyarıları Gizle’ seçeneğini, Mesajlar uygulamasının görüşme listesi sayfasına ekleyerek daha erişilebilir hale getirdi. Bu özelliğe erişmek için yapmanız gereken tek şey sohbet hücresinde hızlıca kaydırmak ve ardından ‘Uyarıları Gizle’ düğmesine dokunmaktır.

Ayrıca Düğmeyi konuşma listesi sayfasında tutmak yalnızca daha erişilebilir olmasını sağlamaz, aynı zamanda kullanıcıların konuşmayı açmadan ve gönderene okundu bilgisi göndermeden seçeneği etkinleştirmesine izin verir, bu da harika.

Sponsorlu Bağlantılar

Eğer başka yenilikler de varsa bunları yorum bölümünde bizlerle lütfen paylaşın.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com