Kategoriler
Mobil

iPhone 7’de Bulunmayan 8 Galaxy S8 Özelliği

iPhone’da Bulunmayan 8 Galaxy S8 Özelliği

Samsung’un en son piyasaya çıkardığı üst segment akıllı telefonu Galaxy S8’in bazı özellikleri en büyük rakini olan iPhone’da yok. Şu ana için en son iPhone modeli olan iPhone 7 ve iPhone 7 Plus telefonlarda olmayıp Galaxy S8’de olan bu 8 özellik oldukça dikkate alınması gereken değer. Peki bunlar neler?

Sponsorlu Bağlantılar

iPhone 7’yi Geride Bırakan Galaxy S8 Özellikleri

1 . Göz Retina Sensörü

Samsung, göz retina sensörünün parmak izi sensöründen daha tehlikesiz olduğunu belirtmekte. Samsung Galaxy S8’de hem parmak izi sensörü hemde göz retina sensörü bulunurken iPhone 7’de sadece parmak izi sensörü mevcut.

2 – Daha Büyük Ekran

Bilindiği gibi Galaxy S8’in ekranı 5.8 inç ve Galaxy S8+ telefonun ekranı 6.2 inç iken iPhone 7’nin ekranı 4.7 inç ve iPhone 7 Plus’ın ekranı 5.5 inç. Eğer özellikle iş odaklı üst seviye bir telefon ihtiyacınız varsa kesinlikle büyük ekran çok daha avantajlı.

3 – Kablosuz Şarj Olma

Galaxy S8’de hem kablosuz şarj olma özelliği hemde hızlı şarj etme imkanı sağlayan Quick Charge özelliği var. Ama iPhone 7’de bu özellikler yok.

4 – Standart Kulaklıkları Kullanma

Galaxy S8’de standart kulaklık girişi bulunmakta. Böylece standart kulaklıkları kullanabilirsiniz. Dolayısıyla eğer Galaxy S8 telefonunuzun kulaklığını kaybederseniz ve diğer mobil cihazlarınızdan kalan kulaklıklarınız varsa bunları rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ama iPhone 7’de kulaklık girişleri iptal edildi ve bunun yerine kablosuz kulaklıklar olan AirPods geliştirildi ve bu kulaklıklar oldukça da pahalı.

Sponsorlu Bağlantılar

5 – Samsung Pay ile Kredi Kartı Gibi Kullanma

Samsung Pay ile standart manyetik kredi kartı okuyucularında ödeme yapabilirsiniz. Yıllardır Samsung akıllı telefonlarda bulunan bu özellik hâlâ iPhone telefonlarda yok.

6 – Facebook Oculus VR Desteği

Galaxy S8, Facebook’un Oculus tarafından desteklenen kendi sanal gerçeklik yazılımı ile birlikte geldi. iPhone, Google Cardboard gibi bazı VR kulaklık ile çalışabiliyor ama doğal olarak VR teknolojisini desteklemez ve özellikler son derece sınırlıdır.

7 – Kalp Atış Sensörü

Galaxy S8, arkasında kalp atışlarının hızını ölçen bir sensöre sahip. iPhone kullanarak nabzınızı ölçmek istiyorsanız Apple Watch veya başka bir aksesuar almanız gerekecek. Ama Galaxy S8, bu işi tek başına yapıyor.

8 – Masaüstü PC’yi Galaxy S8 İşletim Sistemiyle Çalıştırma

Galaxy S8’i özel bağlantı yuvası aracılığı ile bilgisayara bağlayarak masaüstü bilgisayarı akıllı telefonun işletim sistemi ile çalıştırabilirsiniz. iPhone telefonlarda bu özellik cihazınızın ekranını daha büyük bir ekrana yansıtmak ile mümkündür.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com