Kategoriler
Ne & Nasıl Özel

iPhone Restore Yapma (Fabrika Ayarlarına Döndürme)

Fabrika Ayarlarına Döndürme İhtiyacı

Her akıllı telefon ve tabletlerde ne zaman içinden çıkılmaz bir sorunla karşılaşılsa akla gelen ilk çözüm yolu hiç şüphesiz fabrika ayarlarına döndürme. Normal şartlarda bir akıllı telefon ve tableti fabrika ayarlarına döndürme basit bir işlem. Ama iPhone model akıllı telefonlarda bu durum biraz farklı. Ayrıca eğer iPhone telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürecekseniz diğer bir deyişle iPhone telefonunuza restore işlemi yapacaksanız tedbirli olmalısınız. Özellikle şarj seviyenizin tam olmasına özen gösterin ve mutlaka yedek alın. Ayrıca mutlaka “iPhone’umu Bul” seçeneğini pasif yapın, yani devre dışı bırakın. Bunun için “Ayarlar>iCloud>iPhone’umu Bul” yolunu izleyin.

Sponsorlu Bağlantılar

iPhone Restore İşlemi Yapma

Öncelikle bilgisayarınıza iTunes programının en son sürümünü indirin. Ardından iTunes programını bilgisayarınıza indirin ve sonrasında iPhone telefonunuzu bilgisayarınıza bağlayın. Böyle yapınca bilgisayarınızın iPhone telefonunuzu otomatik olarak tanıması gerekiyor.

iphone restore fabrika ayalarına döndürme-2

iTunes programının en üstünde iPhone simgesine tıklayın. Böylece karşınıza yeni bir pencere çıkacak. Bu pencerede 2 seçenek göreceksiniz. Bunlar;

  • Güncellemeleri Denetle
  • iPhone’a Geri Yükle

Siz “iPhone’a Geri Yükle” seçeneğine tıklayın. Böyle yapınca karşınıza küçük bir pencere çıkacak ve burada “Yedekle” seçeneğine tıklayın. Yedeklemeden sonra karşınıza çıkan küçük pencerede “Geri Yükle” seçeneğine tıklayın. Artık restore işlemi yani fabrika ayarlarına döndürne işlemi başlamış oldu. Bu işlem biraz uzun sürecektir. Bu süre içinde asla müdahale etmeyin.

iphone restore fabrika ayalarına döndürme

Restore işlemi bittikten sonra iPhone telefonunuz kapanıp yeniden açılacaktır. iPhone akıllı telefonunuz açıldığında satın aldığınız ilk ekran karşınıza çıkacaktır.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com