Kategoriler
Genel

İstenmeyen Facebook Etiketlerini Kaldırma

Facebook Etiketleri Nasıl Kaldırılır?

Facebook gibi sosyal medya ağlarında, etiketleme çok yaygın bir etkinliktir. Artık hemen hemen her sosyal ağa entegre edildiği sosyal bir özellik. Başlangıçta etiketleme yalnızca fotoğraflarla yapılabiliyordu ama bugün fotoğraf, konum, yorum, durum ve ne olmamış gibi Facebook’taki her tür yazıya etiket ekleyebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Facebook Etiketleme Nedir ve Nasıl Çalışır?

Birisini Facebook’ta etiketlediğinizde profillerinde bir bağlantı oluşturursunuz ve birisini etiketlediğiniz yazı bu kişinin Zaman Çizelgesi’ne eklenir. Birini etiketlediğinizde o kişi haberdar olur. Etiketleme temel olarak bir arkadaşınızın adını yayınlarınızdan birine eklemeyi içerir. Fotoğraf yüklerken görünen arkadaşlarınızı her yüze bir isim vermek üzere etiketleyebilirsiniz. Bir kişiyi bir postada etiketlediğinizde özel bir bağlantı türü oluşturulur. Aslında bir kişinin profilini bu postayla ilişkilendirir ve kişi bu konuda bilgilendirilir.

Android, iPhone ve Bilgisayara Facebook Video İndirme

Bildirimi izleyerek etiketlendiğiniz ilgili sayfaya veya fotoğrafa erişebilirsiniz. Aslında kişiye yalnızca etiketleme hakkında bilgi verilmekle kalmaz aynı zamanda kimse etiketli yayın ya da açıklamalar gibi içeriklerden hoşlanınca ya da başka herhangi bir etkinliğe etiketli üyelere de bildirilir.

Etiketleme özelliği aslında Facebook üzerindeki herhangi bir öğeye etiketlendiğinde aldığınız bildirimi takiben herhangi bir sayfa veya önemli resim hakkında herhangi bir bilgi elde edebileceğiniz gibi çok kullanışlıdır. Kuşkusuz etiketleme milyonlarca kullanıcı için Facebook tarafından sağlanan en iyi özelliklerden biridir. Etiketleme fotoğrafları ve yayınları başkaları ile paylaşmanın harika bir yoludur. Fakat insanların çoğu bunu gereksiz yere ve berbat bir şekilde kullanıyor.

Gerekli veya uygun olmadığını düşündüğünüz bir fotoğraf veya yayında başka birisi tarafından etiketlendiğiniz ve yalnızca bu etiketi kaldırmak istediğiniz oldu mu? Arkadaşlarınız ilgisiz fotoğraflarda, videolarda veya ilgi alanlarınızdan uzak etkinliklerinizde etiketlemeye başladığında bu eğlenceli özellik sinir bozucu olur. Ayrıca gereksiz etiketleme veya istenmeyen etiketleme ile vurgulanıyor musunuz? Uzun zaman stres yaşarsanız o zaman daima istediğiniz gibi istenmeyen Facebook etiketlerinden kendinizi kurtarabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Facebook Telefon Numarası Kaydetme

İstenmeyen Facebook Yayınlarından Nasıl Kurtulabilirsiniz?

Fotoğraflardan Kendi Etiketlerinizi Kaldırın

Birisi sizi etiketlemek istemediğiniz herhangi bir fotoğrafta etiketlediyse önce etiketlendiğiniz o fotoğrafta bulunmak için bildirimi izleyin. Her etiket için mesajı alacaksınız. Tek yapmanız gereken bildirimi izlemektir. Bir seferde etiketlenmemiş olmak istiyorsanız bu özellik Facebook’ta mümkün değildir. Fotoğrafın alt kısmında Fotoğraf Etiketleme, Paylaşma, Gönderme, Beğenme ve Seçenekler gibi pek çok seçenek göreceksiniz. Seçenekler’i tıklayın.

PC Facebook Onay Kodu İstiyor? Onay Kodu (Kodmatik) Nasıl Öğrenilir?

Seçenekler altında Tam Ekran Gir, profil fotoğrafları oluşturma, kapak fotoğrafı yapma, Etiketi İndirme ve Kaldırma gibi farklı seçenekler alacaksınız. Etiketi Kaldır’ı tıklayın. Etiketinizin kaldırılacağını ancak resim yine de haber yayınınızda görüneceği konusunda bilgileneceksiniz. Etiketi kaldırmayı onaylamak için Tamam’ı tıklayın. Fotoğrafı rahatsız edici bulduysanız, o görüntüyü raporlayabilirsiniz.

Gönderilmeden Önce Etiketleri İnceleyin

Zaman çizelgesinde yayınlanmadan önce etiketlendiğiniz her yayını gözden geçirmek iyi bir fikirdir. Her bir etiketi yayınlamadan önce gözden geçirmek için adımları izleyin.

1 – Gizlilik Ayarlarınızı Değiştirin

Kendinizi zaman çizelgesinde etiketlemenizi önlemek için bir yol yok ancak yine de kendi Zaman Çizelgenizdeki etiketleri yönetebilirsiniz. Profilinizi açın ve sağ köşede Facebook sayfanızdaki aşağı ok simgesine tıklayın. Daha sonra Ayarlar’ı seçin.

Sponsorlu Bağlantılar

2 – Zaman Çizelgesi ve Etiketleme Ayarları

Sol taraftaki Ayarlar altında Genel, Güvenlik, Gizlilik, Zaman Çizelgesi ve Etiketleme, Engelleme, Bildirimler ve daha pek çok seçenek elde edersiniz. Bütün bunlardan Zaman Çizelgesi ve Etiket Ayarları’nı tıklayın.

3 – Etiket İncelemesini Açın

“Kullanıcıların etiketleri ekleyip etiketleme önerilerini nasıl oluşturabilirim?” Başlıklı bölümde Bağlantı düzenle bağlantısını tıklayın.

Telefon Facebook Onay Kodu İstiyor? Facebook Onay Kodu Nasıl Alınır?

4 – İncelemeyi Etkinleştir

Açılır menüden, Etkin ve Devre dışı olmak üzere iki seçenekten birini tıklayın. Etkinleştirdiğinizde Facebook, etiketli yayınlardaki gibi incelemeyi etkinleştirir, incelemeyi alırsınız ve onu Zaman Çizelgesi’ne eklemek isteyip istemediğinize dair izin istenecektir. Şimdi herkesin Zaman Çizelgenizde görünmeden ekledikleri etiketleri incelemesi istenir.

Mesajları Kaldırmak

Sadece etiketlenebileceğiniz fotoğraflar değil Facebook’daki herhangi bir yazı, herhangi bir durum, konuma dayalı durum, video ve daha fazlası olabilir. Gereksiz mesajlardan kendinizi şaşkına çevirmek zor değil. Doğru şekilde yaparsanız şu adımları izleyin.

Sponsorlu Bağlantılar

1 – Etkinlik Günlüğüne Gidin

Profilinizi açın ve sağ üst köşede aşağı ok simgesini tıklayın seçeneklerden Aktivite Günlüğü’nü seçin. Etkinlik Günlüğü aracılığıyla, etiketlendiğiniz yayınlara hızlıca göz atabilirsiniz.

2 – Etiketlendiğin Mesajlar

İlk olarak, Etkinlik Günlüğü’nü tıkladığınızda yeni bir pencere belirecektir. Yeni bir pencerenin üst kısmında Zaman Çizelgesi İncelemesi’ni edineceksiniz. Veya sol taraftan Filtre ile, Ayar Zaman Çizelgesi Gözden Geçirme veya İnceleme Etiketine geçebilirsiniz.

3 – Zaman Çizelgesi İncelemeye Göz Atın

Zaman Çizelgesi İncelemesi’ne tıkladığınızda etiketlendiğiniz tüm yayınları alırsınız. Etiketi düzenlemek istediğiniz yayını seçtikten sonra listeden düzenlemek istediğiniz etiketlenmiş postayı seçebilirsiniz. Yazının hemen yanında bulabileceğiniz ok simgesini tıklayın. Gönderi için Bildirim’i açma, postayı kaydetme, Etiket’i Kaldırma, Rapor Gönderme gibi farklı seçenekler var. Etiki Kaldır’ın tüm seçeneklerinden uygun olanı seçin.

Chrome’da Çoklu Facebook Hesabı Açma

4 – Etiketi Kaldır’ı seçin

Etiketi Kaldır’ı tıklattığınızda ekranda gerçekten yeni bir açılır mesaj görüntülenir ve bu etiketi gerçekten kaldırmak isteyip istemediğinizi soracaktır. Onaylamak için Tamam’ı tıklayın.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com