Kategoriler
Ne & Nasıl

Kablolu Ağı Kablosuz Ağa (Wi-Fi) Çevirme

Kablolu ağları kablosuz ağlara çevirme işlemi, kablolu ağı nasıl kablosuz ağa çevirebilirim, kablolu ağı kablosuz ağ yapabiliyor muyuz.

Sponsorlu Bağlantılar

Kablolu Ağı Wi-Fi Yapma

Gelişen teknoloji özellikle mobil cihazların kablosuz olarak iletişimini deberaberinde getirdi. Özellikle telefon ve tablet gibi cihazlar kablosuzolarak ağa ve dolayısıyla internete bağlanıyor.

Bu cihazların internet bağlantısı için mutlaka kablosuz bir ağa ihtiyacımız var. Her ne kadar gelişen teknoloji başta modem olmak üzere birçok cihazıkablosuz olarak kullanma imkanı sunmuş zaman zaman kablosuz yeniağlara ihtiyaç da duyuyoruz.

Örneğin yeni bir ofise taşındığımızda ya da bulunduğumuz alanda sadece kablolu internet bulunduğunda erişim noktası adı verilen cihazlar yardımı ile bu kablolu interneti kablosuz hale getirebiliyoruz.

Erişim Noktası Cihazları Ne Demek?

Erişim noktası cihazlara temelde üzerlerinde ethernet girişi olan küçükelektronik ürünler. Bazıları ileri derecede gelişmiş özelliklere sahip olan bu ürünlerin temel görevi kablolu interneti güvenli bir şekilde kablosuz hale getirmek.

Sponsorlu Bağlantılar

kablolu ağ wifi yapma

Bu işlem için bu özelliğe sahip olan cihaza ethernet kablosu ile ağbağlantısını kurmak ve elektriğe bağlamak yeterli oluyor. Ardından arayüze erişerek yapabileceğimiz bir iki düzenleme ile güvenli bir kablosuzağ kurabiliyoruz.

İşin donanım tarafı kolay olsa da yazılım tarafı bir parça bilgi gerektiriyor ama ileri seviye teknik bilginiz olmasa da bu ayarlamaları yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com