Kategoriler
Android iOS Özel

Kapalı Mekanlarda Sigara İçenleri İhbar Etme Uygulaması – Yeşil Dedektör

Kapalı Mekanlarda Sigara İçenleri İhbar Etme Uygulaması

Yeşil Dedektör isimli uygulama Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından geliştirilen bir ihbar uygulamasıdır. Bilindiği üzere 2008 yılında kapalı mekanlarda sigara içilmesini yasaklanmıştı. Ama maalesef bu yasağı ihlal eden mekanlar olabiliyor. İşte bu uygulamanın çıkış sebebi de bu. Eğer kapalı bir mekanda sigara içildiğine şahit olduysanız anında bunu ihbar edebilir ve yasağın ihlal edilmesini engelleyebilirsiniz. Normal şartlarda bu yasak ihlal edildiğinde vatandaş olarak mekan sahibini yada sigara içeni uyarmaktan başka elimizden pek bir şey gelmez. Ama artık bu uygulama ile direk olarak yetkililere bildirebilirsiniz. Böylece en kısa sürede yetkililer yasağın ihlal edildiği mekanı kontrol etmekte.

Sponsorlu Bağlantılar

Tütün Mamülleri (Sigara v.b.) İhlalini Bildirme Uygulaması

Bu uygulama sayesinde özellikle sigara içmeyenlerin hakları ve pasif içiçilik olarak isimlendirilen sigara dumanının zararlarından korunmakta. Diğer yandan insanların yasalara uymasını da sağlayabilirsiniz. Bu uygulama ile ihlalde bulunan mekanın denetlenmesini sağlayabilirsiniz.

Hem Android hemde iOS cihazlar için ücretsiz olarak yayınlanan uygulamayı mobil cihazınıza yükledikten sonra e-mail adresinizi ve parolanızı girip kayıt oluyorsunuz. Sonrasında girmiş olduğunuz e-mail adresinize doğrulama kodu geliyor. Bu mail’deki linke tıkladıktan sonra kaydınız tamamlanmış oluyor. Yada direk olarak Facebook hesabınız ile de giriş yapabilirsiniz.

Eğer bulunduğunuz mekanda sigara gibi tütün mamülleri yasağının ihlali varsa uygulamanın konum belirle bölümüne girin. Böylece burada karşınıza bazı mekanlar çıkacaktır. Bu mekanlar arasında bulunduğunuz mekanı seçin. Böylece o mekanda tütün mamülleri ihlali olduğunu bildirmiş olursunuz. Üstelik bunu yaparken herhangi bir kişisel bilgi girmiyorsunuz.

Siz bu ihlal bildirimi yaptığınız zaman bu bildirim anında Sağlık Bakanlığına gönderilir. Sağlık Bakanlığı da bu bildirimi saha denetim ekiplerine gönderir. Bu görevli ekiplerde o mekanı gidip denetlerler.

Sponsorlu Bağlantılar

Yeşil Dedektör Video

Android İçin Yeşil Dedektör İndir

iPhone, iPad ve iPod touch İçin Yeşil Dedektör İndir

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com