Kategoriler
İnceleme Özel

Kumanda Yerine Parmak Hareketleri İle Kontrol Edilen Samsung Akıllı TV

Samsung’dan Yeni Teknoloji

Artık bilim kurgu filmlerinde görmeye alıştığımız sahneler gerçek oluyor. Samsung’dan 2014 yılı için yeni teknoloji akıllı televizyonlar geliyor. Samsung, artık kumanda devrini kapatıyor. Parmak hareketleri ile hareket edilebilen Akıllı TV’ler önümüzdeki yıl piyasalarda olacak.

Kumanda Yerine Parmak Hareketleri

Türkiye’de akıllı TV pazarında önemli bir yere sahip Samsung’un 2014 yılı modellerine dair bazı teknoloji adımları günyüzüne çıktı. Güney Koreli teknoloji şirketinin 2014 yılında piyasaya süreceği bazı modellerde oldukça kompakt bir parmak hareketleri algılayıcı yardımıyla kontrol edileceği belirtildi. Böylelikle uzaktan kumanda ile TV’lerin kontrol edilmesi kavramı da yerini, 2014’te bazı Samsung akıllı TV modellerinde parmak hareketleri odaklı bir aygıta ile kontrole bırakacak.

Sponsorlu Bağlantılar

samsung tv parmak kumanda

Arayüzleri geliştirilecek olan Samsung TV’ler yeni parmak hareketi teknolojisi için optimize edilirken, yeni metodun da oldukça kolay olacağı belirtildi. Parmak hareketleri ile Samsung akıllı TV’lerdeki menülerin seçilebilmesi sağlanacak. Örneğin bir film, durdurulmak istendiğinde, elinizdeki parmak hareketi algılayıcı aygıta sağdan sola bir hareket yapacaksınız ve TV bunu algılayacak. Menüler arasında gezinme de yine parmak hareketleri ile mümkün olacak. Parmak kontrollü teknoloji sayesinde akıllı TV’lerde, gelecek nesilde kumanda üzerindeki butonların kullanımı da tarihe karışacağına dair gelişmeler de böylelikle adım adım hayatımıza girmeye hazırlanıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com