Kategoriler
Teknoloji

LG, Güney Kore’de Samsung Pay’e Rakip LG Pay Kullanıma Sundu

Samsung Pay’e Rakip LG’den Geldi

LG, mobil ödeme platformu alanına girdi. Özellikle Samsung Pay’e rakip olarak geliştirilen LG Pay, Güney Kore’de kullanıma sunuldu. LG Pay’in duyurulmasından neredeyse 2 yıl geçti. Ama artık LG, Güney Kore’de LG Pay’ı başlattı. İlk olarak 2015’te duyurulan ama daha sonra bu Haziran ayında başlatılması onaylandı.

Sponsorlu Bağlantılar

Samsung’un Samsung Pay ile yaptığı şeylere çok benzeyen LG Pay, Samsung’un kullandığı Manyetik Güvenli İletim yani Magnetic Secure Transmission, MST yerine Kablosuz Manyetik İletişim yani WMC üzerine kurulu. LG Pay, seçkin LG telefonu sahiplerinin cihazlarını hemen hemen her kredi kartı terminaline bağlamalarını sağlıyor. Satın alma işlemini doğrulamak için bir parmak izi verildikten sonra tüm makbuz bilgileri ve ödeme ayrıntıları cihazınızda güvenli bir şekilde depolanmış demektir.

Şimdilik 4 Kredi Kartını Destekleyecek

Şu anda LG, Güney Kore, Shinhan, KB, BC ve Lotte’de dört kredi kartı markasının desteklendiğini belirtti. Ancak, Eylül ayı sonuna kadar LG, ülkedeki tüm kredi kartı markalarını destekleyeceğini açıkladı. Hangi cihazlar destekleniyorsa, yalnızca LG G6 hizmetin çalışmasına izin verecek bir yazılım güncellemesi alacak. LG yola daha fazla cihaz eklemeyi düşünüyor.

Diğer ülkelerde ne zaman kullanıma başlayacağı belli değil ama biraz zaman alacak. Yalnız şu anda pazar payı Apple Pay, Android Pay ve Samsung Pay hakimiyetinde.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com