Kategoriler
Mobil

Lüks Telefon Üreticisi Vertu Kapanıyor

Hakan Uzan’ın Şirketi Vertu İflas Etti

Lüks akıllı telefon üreticisi Vertu, İngiltere’deki faaliyetlerini durduruyor. Şirket, 2015 yılında bir Çinli holding şirketi tarafından satın alınmış ve daha sonra bu yılın başında 50 milyon Pound’luk bir Türk işadamı Murat Hakan Uzan tarafından satın alınmıştı. Vertu’nun 128 milyon sterlinlik bir açık verdiği bildirildi.

Sponsorlu Bağlantılar

Kapatıldıktan sonra toplam 200 çalışan işlerini kaybetti. Uzan şu anda Paris’te yaşıyor ve Vertu’nun marka, teknoloji ve tasarım lisanslarının sahipliğini de elinde tutacak. 1998’de piyasaya çıkan Vertu, aslında Finlandiyalı cep telefonu üreticisi Nokia’nın bir parçasıydı.

Zengin Kesim İçin Telefon Üreticisi idi

Vertu, safir ekranlı telefonlar, titanyum çerçeveler, altın, timsah deri ve elmas yapmak için popülerdi. Bu telefonlar, zengin sınıflardan gelen kullanıcılara yönelikti ve bu nedenle sınırlı bir pazara sahipti.

Vertu’nun imza attığı Touch koleksiyonu maliyeti 9.000 ila 20.000 dolar arasında. Vertu, lüks telefonlara ek olarak, telefonun fiyatının bir parçası olarak 24×7 konsiyerj hizmetleri de sundu. Uzan, şirketini bir süre sonra yeniden canlandırmak istediği bildirildi.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com