Kategoriler
Mac OS

Mac İşletim Sistemli Bilgisayarlarda Mutlaka Olması Gereken Programlar

MAC de Mutlaka Olmalı

Mac işletim sistemli cihazlar her ne kadar Windows işletim sistemli cihazlardan az olsa da yine oldukça fazla miktarda. Özellikle bir bilgisayarda sıkıştırma programı, dosya depolama programı, kopyala-yapıştır kısayolu programı, program kaldırma programı gibi olması gereken bazı programlar vardır. Windows’dan sonra en çok kullanılan Mac işletim sistemli cihazlar için de olmazsa olmaz programlar da bulunmakta. Bu programları sizler için bir araya getirdik.

mac os

Sponsorlu Bağlantılar

Mac OS işletim sistemi birçok önemli işlevi yerine getiren yerleşik uygulamalar içeriyor. Bunun yanısıra, bazı spesifik işlevler için ücretsiz ek çözümlere işletim sisteminin üretkenliğini artırmak mümkün. Bu yazımızda dosya sıkıştırmadan bulut depolamaya kadar çeşitli alanlarda iş gören küçük, ücretsiz ama etkili 4 yazılımı sizler için bir araya getirdik. İşte Mac OS’un işlevselliğini artıran 4 ücretsiz yazılım.

1 – The Unarchiver

Mac OS yerleşik olarak dosya sıkıştırma / arvişleme işlevi sunuyor. Mac OS’un desteği ZIP dosya sıkıştırmada başarılı bir çözüm olmasına rağmen RAR ya da 7z gibi farklı sıkıştırma biçimlerinde yetersiz kalıyor. Bütünlüklü bir dosya arşivleme sistemi için Mac OS’ta kullanabileceğiniz en başarılı çözümlerden biri olan The Unarchiver’a buradan ulaşabilirsiniz.

The Unarchiver mac

Mac İçin The Unarchiver İndir Download

2 – Dropbox

Bulut tabanlı dosya depolama ve yönetim sistemi sunan Dropbox’ın Mac OS uygulaması oldukça işlevsel. Yüklendikten sonra Finder’daki yerini alan uygulama, Dropbox’ın web sitesine ihtiyacınız kalmadan dosya paylaşımı yapabilmenize olanak sağlıyor. Mac’inizdeki istediğiniz bir dosyayı Dropbox klasörlerine sürükleyip bırakabilirsiniz. Hatta dosyalara sağ tıklayarak “Dropbox’a Taşı” seçeneğiyle onları doğrudan buluta gönderebilirsiniz. Mac OS’ta ekran görüntüsü yakamanız halinde, uygulama bu görseli doğrudan Dropbox’a gönderip göndermek istemediğinizi soracak kadar sisteme entegre çalışıyor.

dropbox mac

İstediğiniz dosyaları iPad, iPhone, bir başka Mac ya da PC arasında kolayca paylaşmanın yolunu sunan Dropbox uygulaması, linkler üzerinden paylaşımı da olabildiğince kolay hale getirmiş. Dropbox’ta yer alan dosyaların yanındaki “Share Link” seçeneğini tıklayarak linkleri kopyalayıp istediğiniz bir metne yapıştırabilir ya da başkalarına gönderebilirsiniz. Dropbox uygulamasını buradan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Mac İçin Dropbox İndir Download

3 – ClipMenu

Bilgisayarda “kopyala – yapıştır” işlemi belki de en çok kullanılan işlemlerin başında geliyor. Peki ya kopyaladığınız metinleri, bağlantıları, sayıları saklayan ve tekrar kullanmanızı sağlayan bir sisteme ne dersiniz? ClipMenu uygulaması Mac OS’a tam da bu özelliği kazandırıyor. Herhangi bir yerde yapılan kopyalama işlemini aklında tutuyor. Üst üste yapılan kopyalamalar saklandığı için daha önce kopyaladığınız bir metne ya da bağlantıya ulaşmanız son derece basit bir hale geliyor. ClipMenu uygulamasını buradan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

clipmenu mac

Mac İçin ClipMenu İndir Download

4 – AppCleaner

Uygulama kurma ve kaldırma Mac OS işletim sisteminde son derece basittir. Buna rağmen bazı uygulamalar “Çöp Sepeti”ne taşındığında tamamen silinmez, bazı dosyalar saklanabilir. AppCleaner uygulaması sayesinde Mac’inizden sildiğiniz uygulamaların normalde silinmeyen ek dosyalarını da kaldırabilirsiniz. Böylece sisteminizde uygulmaya ait tüm içerikler temizlenmiş olur. AppCleaner uygulamasını buradan ücretsiz indirebilirsiniz.

appcleaner mac

Mac İçin AppCleaner İndir Download

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com