Kategoriler
Mac OS Özel

MacOS High Sierra İle Gelen Yenilikler

APFS, Metal 2, HEVC, Safari Otomatik Oynat Engelleme v.b.

Mac OS Sierra’nın yeni nesil versiyonunu High Sierra olarak adlandırıyor çünkü MacOS Sierra’yı birkaç ana başlık altındaki güncelleme ile iyileştirmek için tasarlandı. High Sierra’daki özelliklerin çoğu dışarıya görünür değilken, Safari, Fotoğraflar, Siri, FaceTime ve benzeri mevcut özelliklerin ve uygulamaların bazı ayrıntılandırmaları var.

Sponsorlu Bağlantılar

Photos Yenilikleri

En büyük değişikliklerin bazıları Fotoğraflar bölümünde. Eğrileri ve Seçici Renk için düzenleme araçlarını, yeni filtreleri, Live Photos düzenleme seçenekleri, yeni Hatıralar kategorileri, geliştirilmiş üçüncü parti uygulama entegrasyonu ve yüz tanıma. İnsanlar albümü artık tüm cihazlarınızla senkronize edildi.

Safari Yenilikleri

Safari, videolar için yeni bir otomatik oynatma engelleme özelliği, gizliliğinizi korumak için Akıllı İzleme Önleme ve tarama deneyiminizi siteye göre özelleştirmek için seçenekler kazanıyor. Mail iyileştirmeleri, mesajlarınızın %35 daha az depolama alanı kapladığı anlamına geliyor.

Siri Yenilikleri

Siri, iOS 11’de olduğu gibi daha doğal bir sesi vardır ve daha fazla müzikle ilgili soruyu yanıtlayabilir. iCloud Drive dosya paylaşımı eklendi ve High Sierra ve iOS 11’de, tüm iMessage görüşmeleriniz iCloud’da kaydedildi, böylece daha fazla depolama alanı tasarrufu sağlandı.

Apple File System (APFS)

High Sierra’yı yüklerken, Apple File System veya APFS olarak adlandırılan yeni ve daha modern bir dosya sistemine dönüştürülecektir. APFS güvenli ve katı hal sürücüler gibi modern depolama sistemleri için optimize edilmiştir. Yerel şifreleme ve güvenli belge tasarrufu gibi özellikler dahildir ve ayrıca ultra duyarlıdır. Mac için performans geliştirmeleri getirecektir.

Sponsorlu Bağlantılar

HEVC ve Metal 2

APFS, H.264’e kıyasla kaliteden ödün vermeden çok daha iyi video sıkıştırması getiren Yüksek Verimli Video Kodlamaya (HEVC) eşlik eder. MacOS’lara daha yumuşak animasyonlar getiren ve geliştiricilere inanılmaz uygulamalar ve oyunlar yaratma araçları sağlayacak olan Metal 2, diğer önemli güncellemelerden. Metal 2, makine öğrenimi, harici GPU’lar ve VR içeriği oluşturma desteği de içeriyor.

Apple, bu sonbaharda tüketicilere gelen eGPU desteği için uygulamalarını hazırlayabilmeleri için geliştiriciler için harici bir GPU geliştirme kiti bile sunuyor. Apple aynı zamanda Valve, Unity ve Unreal ile VR oluşturma araçlarını Mac’e getirmek için çalışıyor.

MacOS High Sierra, macOS Sierra’yı çalıştırabilen tüm Mac’lerde çalışacaktır.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com