Kategoriler
Yazılım

Microsoft DirectX 12 İçin Video Yayınlandı

Her Şey Çok Daha Gerçekçi

Oyun sektörünü direk ilgilendiren DirectX teknolojisinin yeni sürümü geliyor. En son DirectX 11 çıkan bu teknoloji ile gerçekçilikte 1 adım daha atılmıştı. Microsoft bu konuda yeni sürüm ile ilgili bir video yayınladı. DirectX 12 ismi ile yayınlanan bu video Windows 10 işletim sistemini vurgulamakta.

Sponsorlu Bağlantılar

Windows 10 çıktıktan sonra çıkan DirectX 12 akıllara “İnsanları Windows 10’a çekmek” sorusu getirmekte. Çünkü DirectX 11 çıktığında Windows Vista ve Windows XP’yi desteklememişti ve oyunseverler mecburen Windows 7’ye geçmek zorunda kalmıştı.

DirectX 11 ve DirectX 12 Arasındaki Fark

Yayınlanan videoda DirectX 11 ile DirectX 12 arasındaki farklara dikkat çekilmekte. Tabi bunlar oyun sahnelerinden gösterilmekte. Diğer yandan DirectX 12 kullanıldığı zaman işlemci performasında %50 artış, ekran kartı performansında %20 artış olmakta.

DirectX 12 tanıtım

Bir süre öncesine kadar bu alanda tekel konumunda olan Microsoft DirectX teknolojisine rakip olarak Vulkan çıkmıştı ve bir çok donanım üreticisi Vulkan’ı desteklemekte. Microsoft’un DirectX 12 sürümü Vulkan’a hamle olarak mı çıktı diye düşünmekteyiz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com