Kategoriler
Ne & Nasıl

Microsoft Lumia Serisi Telefonlarda Format Atma

Microsoft Lumia Serisi Telefonlara Nasıl Format Atılır?

Bazı nedenlerden dolayı Microsoft Lumia Serisi telefonunuza format atmak isteyebilirsiniz. Eğer format atmaya karar verdiyseniz bunu yapmanın iki yolu var. Bunlardan birisi menü üzerinden fabrika ayarlarına döndürerek format atmak diğeri ise tuş kombinasyonu kullanarak format atmak.

Sponsorlu Bağlantılar

Microsoft Lumia Serisi Telefonlara Format Atmadan Önce

ÇOK ÖNEMLİ: Her formattan önce yapmanız gerekenler;

1) Verilerinizi yedekleyin (rehber, galeri, mesaj v.b.).

2) Şarjınız en az %50 civarında olsun

3) Format işlemi sırasında asla müdahale etmeyin.

ÖNEMLİ: BU İŞLEM, TELEFONUNUZDA YÜKLÜ OLAN OYUN VE UYGULAMALARIN DURUMUNA GÖRE UZUN SÜREBİLİR. HATTA BU SÜRE 1 SAAT BİLE OLABİLİR. BEKLEMENİZİ ÖNERİRİZ.

Microsoft Lumia Serisi Telefonlara Menüden Format Atma

Microsoft Lumia Serisi Telefonları Fabrika Ayarlarına Döndürme

Menü üzerinden format atmak için öncelikle “Ayarlar > Kişisel > Yedekle ve sıfırla > Fabrika ayarlarına sıfırla > Cihazı sıfırla > Tümünü sil” yolunu izleyin. Böylece telefonunuz sıfırlama işlemine başlayacaktır. Sıfırlama işlemi yani format işlemi süresince telefona hiçbir şekilde müdahale yapmayın. Aksi taktirde Microsoft Lumia Serisi telefonunuz bir daha açılmayabilir.

Microsoft Lumia Serisi Telefonları Tuş İle Format Atma (Recovery Mode)

Microsoft Lumia Serisi Telefonlara Donanımdan Format Atma (Kurtarma Modu)

Bu yöntem telefonuza erişim yapamadığınız yada telefonunuzun açılmaması gibi zamanlarda kullanabilirsiniz. Örneğin desen kilidinin, mail adresinin ve şifrenin unutulduğu zamanlar gibi. Donanımdan format 2 farklı yöntem ile atılabilir. Bunlar şarj cihazı ile format atma ve şarj cihazı olmadan format atma.

ÖNEMLİ: BU YÖNTEM LUMİA 950 VE LUMİA 950 XL MODELLERİ HARİCİNDEKİ BÜTÜN LUMİA MODELLERDE AYNI ŞEKİLDE UYGULANABİLİR.

Sponsorlu Bağlantılar

1 – Şarj Cihazı Olmadan Donanımdan Format Atma

Eğer Microsoft Lumia serisi telefonunuza tuşları kullanarak format atmak istiyorsanız öncelikle telefonunuzu tamamen kapatın. Telefonunuz kapandıktan sonra “Güç” tuşu ve ses kısma tuşunu kullanmanız gerekiyor. Bu 2 tuşa aynı anda basın ve telefonunuz titreyene kadar bekleyin. Telefon titredikten sonra tuşlardan elinizi çekin ve ekranda ünlem işareti görene kadar ses kısma tuşuna basmaya devam edin. Ekrana ünlem işareti geldikten sonra sırası ile “ses açma, ses kısma, güç, ses kısma” tuşlarına basıp bırakın. Artık telefon formatlama işlemine başladı. Bu noktadan sonra telefona müdahale etmeyin.

2 – Şarj Cihazı İle Donanımdan Format Atma

ÖNEMLİ: BU YÖNTEM BÜTÜN LUMİA MODELLERİNDE OLMAYABİLİR. EĞER BU ŞEKİLDE FORMAT ATAMAZSANIZ İLK YÖNTEMİ DENEYİN.

Telefonunuzun ses kısma tuşuna basarak şarj cihazınızı takın. Böylece bir süre sonra ekranda ünlem işareti çıkacaktır. Ünlem işareti çıktıktan sonra şarj cihazınızı çıkarıp ses kısma tuşunu da bırakabilirsiniz. Sonrasında ise sonra sırası ile “ses açma, ses kısma, güç, ses kısma” tuşlarına basıp bırakın. Artık telefon formatlama işlemine başladı. Bu noktadan sonra telefona müdahale etmeyin.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com