Kategoriler
Ne & Nasıl

Nexus 9 Format Atma

Nexus 9 Nasıl Format Atılır?

Bazı nedenlerden dolayı Nexus 9 model tabletinize format atmak isteyebilirsiniz. Eğer format atmaya karar verdiyseniz bunu yapmanın iki yolu var. Bunlardan birisi menü üzerinden fabrika ayarlarına döndürerek format atmak diğeri ise tuş kombinasyonu kullanarak format atmak.

Sponsorlu Bağlantılar

Nexus 9 Tablete Format Atmadan Önce

ÇOK ÖNEMLİ: Her formattan önce yapmanız gerekenler;

1) Verilerinizi yedekleyin (rehber, galeri, mesaj v.b.).

2) Şarjınız en az %50 üzerinde olsun

3) Format işlemi sırasında asla müdahale etmeyin.

Nexus 9 Menüden Format Atma

Nexus 9 Fabrika Ayarlarına Döndürme

Menü üzerinden format atmak için öncelikle “Ayarlar > Kişisel > Yedekle ve sıfırla > Fabrika verilerine sıfırla > Tableti sıfırla > Herşeyi sil” yolunu izleyin. Böylece tabletiniz sıfırlama işlemine başlayacaktır. Sıfırlama işlemi yani format işlemi süresince tablete hiçbir şekilde müdahale yapmayın. Aksi taktirde Nexus 9 tabletiniz bir daha açılmayabilir.

Nexus 9 Tuş İle Format Atma (Recovery Mode)

Nexus 9 Donanımdan Format Atma (Kurtarma Modu)

Bu yöntem tabletinize erişim yapamadığınız yada tabletinizin açılmaması gibi zamanlarda kullanabilirsiniz. Örneğin desen kilidinin, mail adresinin ve şifrenin unutulduğu zamanlar gibi.

Eğer Nexus 9 tabletinize tuşları kullanarak format atmak istiyorsanız öncelikle tableti tamamen kapatın. Tablet kapandıktan sonra “Güç” tuşu ve ses kısma tuşlarına birlikte basın. Böylece karşınıza yatık Android robotunun bulunduğu bir ekran gelecektir. Bu ekranın en üstünde “Start, Power off yada Recovery mode” yazacaktır. Bizim istediğimiz yazı Recovery mode. Bu nedenle eğer ekranın en üstünde Recovery mode yazmıyorsa ses açma yada ses kısma tuşları ile ekranın en üstünde Recovery Mode yazana kadar basın.

Ekranın en üstünde Recovery Mode yazısını gördüğünüzde Güç tuşuna basın. Sonrasında karşınıza yatık bir Android robotu ve altında Komut yok (no command) yazan bir ekran gelecektir. Bu ekrandan format atma ekranına geçmek için güç tuşuna basılı iken bir defa ses açma tuşuna basıp her iki tuşu da aynı anda bırakın. Böylece format atma ekranı gelecektir.

Sponsorlu Bağlantılar

Nexus 9 tabletinizin artık dokunmatik devredışı kaldığı için menüler arasında gezmek için ses açma/kısma tuşlarını onay için ise güç tuşunu kullanacaksınız. Karşınıza gelen ilk ekranda bir takım seçenekler göreceksiniz. Bu seçenekler arasından “wipe data/factory reset” seçeneği üzerine gelin ve güç tuşu ile onaylayın. Sonraki ekranda “Yes — delete all user data” seçeneğine gelin ve güç tuşuna basın.

Artık Nexus 9 cihazınızda format işlemi başlamış oldu. İşlem bittikten sonra bazı hataların önüne geçmek amacıyla ses açma/kısma tuşlarını kullanarak ekrandaki seçeneklerden “wipe cache partition” seçeneği üzerine gelin ve güç tuşuna basın. Bu işlemden sonra tablete format atılmış oldu. Nexus 9 cihazınızı artık açabilirsiniz ama bunun için yani tableti yeniden açmak için ses açma/kısma tuşlarını kullanarak ekrandaki “reboot system now” seçeneğine gelin ve güç tuşuna basın.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com