Kategoriler
İnceleme Özel

Nokia 3 İnceleme

Nokia 3 Hakkında Her şey!!!

Tam öldü derken Nokia harika bir dönüş yaptı. Nokia 3, Nokia 5 ve Nokia 6 modelleri ile arenaya geri dönen Nokia’nın 3 isimli modeli bu modeller arasında en düşük olanı. Şimdi inceleme zamanı.

Sponsorlu Bağlantılar

Nokia 3 Ekran İnceleme

Nokia 3 akıllı telefon 5 inçlik HD 2.5D ekrana ve 1280 x 720 piksel ekran çözünürlüğüne sahip. Ayrıca Corning Gorilla Glass ekran koruması var. Şaşırtıcı olmasa da ekran iyi ve canlı. Renk üretimi ve görüş açısı da iyi. Fiyat göz önüne alındığında, Nokia iyi bir iş çıkardı. Bununla birlikte, aşağı tarafta ekran, doğrudan güneş ışığı altında veya açık alanlarda parlak ve yansıması çok yüksektir.

Nokia 3 Tasarım İnceleme

Nokia 3, ilk bakışta bir Lumia serisi lezzetine sahip. Bu alanda, HMD ve Nokia, yine de nostaljik bir tasarıma sahip olan bir plandan kurtulmayı başardılar. Şüphesiz Nokia 3 çok güzel görünüyor ve elinize aldığınız zaman çok hoş bir his uyandırıyor. Şık, ağırlıksız ve aynı zamanda iyi kavranıyor. Nokia 3, arkasında parmak izi çekmeyen, mat kaplamalı bir polikarbonat gövde ile birlikte geliyor.

Bunlara ek olarak metal jant, polikarbonata sorunsuz şekilde harmanlanan taraftan geçiyor. Bu cihaz gümüş beyaz, mat siyah, temperli mavi ve bakır beyaz gibi çeşitli renk seçenekleri sunuyor. HMD ve Nokia, uygun fiyatlı modeller kategorisinde olmasına rağmen premium görünümlü bir cihaz çıkarmayı başardılar.

Nokia 3 Donanım İnceleme

Yerleşime geçtiğinizde, 8 MP otofokus otomatik ön yüz kamerası, kulaklık ve ön cephedeki geleneksel Nokia logosunu göreceksiniz. Ekranın hemen altında arkadan aydınlatmalı olmayan üç kapasitif butona sahip. Sağ taraf ise metalden yapılmış ses ve güç düğmeleri var. Bu düğmelerin geri bildirimi gerçekten de iyi. Üstte her iki köşede 3,5 mm ses çıkışı, ikincil gürültü giderme mikrofonu ve iki anten bandı var.

Sponsorlu Bağlantılar

Sol tarafta çift SIM (Nano + Nano) ve MicroSD kart yuvası var. MicroSD kart yuvası, 128 GB’a kadar bellek genişletmeyi destekliyor. Alt kısmına gelince hoparlör ızgarası, Mikro USB portu, birincil mikrofon rahatça birbirinin yanına oturuyor. Ön tarafa geri döndüğümüzde 8 MP otomatik odaklı arka kameraya ve hemen altında bir LED Flash var. Ortada ise polikarbonat gövdeye kazınmış Nokia markası var.

Nokia 3 Performans İnceleme

Nokia 3 akıllı telefon 1.3 GHz hızında çalışan 4 çekirdekli MediaTek MT6737 64-bit İşlemci ile, grafik CPU olarak Mali T720 MP1 ile güçlendiriliyor. Her şeyden önce bu akıllı telefon ağır oyun veya sıradan oyun için bu konuyla ilgilenmiyor. Diğer yandan ağır uygulamalar (Facebook, WhatsApp, Twitter, Instagram ve Wynk) arasında çoklu görevler söz konusu olduğunda geride kalıyor. Bazen dokunmatik gecikme sorunları can sıkıcı olabilir. Bunu söyleyince, hafif ve rahat kullanım için iyi olduğu kanıtlanır. Aşağıdaki bazı sentetik benchmark puanlarına göz atın.

Nokia 3 Kamera İnceleme

Nokia 3 akıllı telefon 8 MP otomatik odaklı arka kamera, LED flaş ve f/2.0 diyafram ile donatılmış olarak geliyor. Ayrıca f/2.0 diyaframı ile de aynı 8 MP otomatik netleme ön yüz kamerasına sahiptir. Kamera arayüzü görüntü, video, deklanşör düğmesi ve ekranın altındaki galeri arasında geçiş yaparak oldukça kolaydır. Ekranın üstünde HDR, zamanlayıcı, kamera ve ayarları değiştirmek için geçiş var. Ayarların altında pusula, yükseklik, deklanşör sesi, video kalitesi, coğrafi konum etiketi v.b. erişebilirsiniz.

Görüntü kalitesine gelince, Nokia 3 kamerası fiyat aralığı için iyi. İyi aydınlatılmış gün ışığı koşullarında ortalamanın üstünde bir sonuç veriyor. Macro söz konusu olduğunda odaklanmak için uğraşıyorsunuz ama aynı segmentteki diğer telefonlarla karşılaştırıldığında biraz daha iyi. Öte yandan düşük ışıklı çekimler ortalamanın altında. Flaşlı görüntüler iyi. Tekli LED flaşına sahip olsa da bazen yakın çekimlerde çekimi zorlaştırıyor. Ön kamera görüntülü sohbetler için uygun.

Nokia 3 Batarya İnceleme

Nokia 3 akıllı telefon, herhangi bir hızlı şarj teknolojisi olmadan 2.650 mAh batarya ile geldi. 4G aramaları, internet tarama, video/şarkı çalma gibi rahat kullanım ile bir gün boyunca kolayca sürer. Tıpkı diğer akıllı telefonlar gibi. Önemli anlarda ihtiyaç duyulması durumunda kullanıcılara bir pil tasarrufu seçeneği de sunulmuş. Mobil cihazınız %15 veya %5 şarj kaldığında batarya tasarruf modunu açmayı seçebilirsiniz. Olumsuz yönü, %0 ila %100 arasında şarj etmek yaklaşık 3 saat sürer.

Sponsorlu Bağlantılar

Sonuç

Genel olarak Nokia 3, şirketin Android akıllı telefon yolculuğu için iyi bir başlangıç noktası gibi görünüyor. HMD tarafından hazırlanan bu bütçe Nokia telefonu, birkaç eksiklik dışında faktörlerin çoğunda iyi. Eğer daha fazla paranız varsa Nokia 6 satın alabilirsiniz.

Artıları

  • Üstün kaliteli yapı kalitesi
  • Bu fiyat noktasında iyi görüntü
  • Atanmış SIM ve MicroSD kart yuvaları
  • Temiz kullanıcı arayüzü
  • Sıklıkla yapılan Android güncellemelerinin güvencesi

Eksileri

  • Parmak izi tarayıcısı yok
  • Minor performans kısıtlamalar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com