Kategoriler
İnceleme Mobil

Nokia Lumia Serisinin En İyisi – Nokia Lumia 1520 Teknik Özellikleri ve Fiyatı

En İyi Lumia

Nokia’nın bir seri haline getirdiği Lumia serisine bir akıllı telefon daha eklendi. Nokia Lumia 1520. Bu akıllı telefonun en dikkat çekici özellikleri 6 inç ekranı, 4 çekirdek işlemci ve FHD ekran teknolojisine sahip olması. Ekranın büyüklüğü ve kaliteli olması görüntüleri daha canlı görmemizi sağlıyor. İşlemcisi ise hızınıza hız katıyor. Ayrıca Nokia Lumia 1520 2 GB Ram’e ve tam 3400 mAh bataryaya sahip. Bu batarya bugün Apple iPhone 5S ve Samsung Galaxy S5 gibi en uç telefonlarda bile yok.

Sponsorlu Bağlantılar

Nokia Lumia Detaylı Teknik Özellikleri

Lumia 1520, 209 gram ağırlığında ve 8.7mm kalınlığında. 6 inç değerdeki ekranı, telefonun ön panelinde büyük bir alanı kaplıyor diyebiliriz. Üst kısımda Nokia logosu, ahize ve ikincil kamera dikkat çekerken, alt kısımda da ışıklı Windows kısayol tuşlarına yer verilmiş. Yan taraflara bakacak olursak, sağ yan tarafta güç tuşu, ses seviye tuşları ve kamera kısayol tuşları konumlandırılmış. Son yan tarafta ise, hafızayı artırmak için microSD kart yuvası ve NanoSim kart yuvasını görüyoruz.

Nokia Lumia 1520-3

Telefonun alt kısmında şarj ve veri aktarım için bağlantı noktası, üst kısmında da kulaklık girişine yer verilmiş. Şimdi de gelelim arka tarafa. Nokia, birçok telefonunda olduğu gibi bu modelde de renkli ve mat bir tasarım tercih etmiş. Böylelikle cihazın elinizden kayarak düşmesinin önüne geçiliyor. Arka kısımda hoparlör, ana kamera ve 2 tane led flash ışığı dikkatleri çekiyor. Genel hatlarıyla Nokia’nın göze hoş gelen bir tasarım hazırladığını söyleyebiliriz. Lumia 1520’nin ilk FHD 6 inç ekranlı ve 4 çekirdekli Nokia telefonu olduğu söylemiştik. İsterseniz bu özelliklerin kullanıma etkilerinden bahsedelim. 6 inçlik FHD ekran, 368ppi değerinde ve Clear Black IPS LCD teknolojisini kullanıyor.

Nokia Lumia 1520-1

Ekrandaki renklerin oldukça canlı göründüğünü, güneş ışığının yoğun olduğu ortamlarda bile farklı açılarda dahi iyi görüntüler verebildiğini söyleyebiliriz. Bir video izlediğinizde, fotoğraflara baktığınızda veya oyunlar oynadığınızda, an itibarıyla en güzel Lumia görüntü deneyimini yaşadığımızı söylememiz gerekiyor. Tabii ekranın sadece görsel yetenekleri yeterli olmuyor. Akıcılık ve dokunmatik hassasiyet de önemli. Gerçekten çok hassas bir ekran var Lumia 1520’de.

Öyle ki bazen istemeden de olsa uygulamalar açabiliyor veya sosyal medyada gezinirken yanlışlıkla farklı sekmelere gelebiliyorsunuz. Evet, istemsizce gerçekleştirdiğiniz en ufak dokunuşlar bile etki edebiliyor cihaza. Tabii isterseniz ekranın dokunuşlara karşı yüksek duyarlılık modunu kapatma şansınız da var. Ekran büyük ve FHD görüntü sununca, haliyle bu ekranda görüntülenenlerin de akıcı olması için sağlam bir alt yapı gerekir. Nokia, bu modelinde Qualcomm’un Snapdragon 800 serisinden yararlanmış. 4 çekirdekli 2.2GHz işlemci, Adreno 330 GPU ve 2GB RAM’le desteklenmiş.

Sponsorlu Bağlantılar

Ayrıca 32GB’lık dahili hafızaya ek olarak gelen microSD kart yuvası sayesinde daha fazla alana sahip olabilirsiniz. Unutmadan, Nokia’nın kullanıcılarına 7GB’lık SkyDrive, yani OneDrive bulut depolamayı ücretsiz olarak sunduğunu da tekrarlayalım. Tüm bu detaylar, Windows Phone Market’ten indirebileceğiniz tüm oyun ve uygulamaları en yüksek detay ve en iyi akıcılıkta deneyimleyebileceğiniz anlamını taşıyor.

Nokia, son yıllarda yaptığı çalışmalar neticesinde en iyi mobil kameralar sunan üreticilerden bir tanesi. Hatta son dönemi göz önüne alırsak Nokia’nın biraz daha ön plana çıktığını söyleyebiliriz.

Nokia Lumia 1520-2

41MP PureView kameralı Lumia 1020, kullanıcılar ve eleştirmenlerce büyük beğeni toplamıştı. Lumia 1520 ise, 20MP’lik PureView kameraya sahip ve an itibarıyla en güzel çekimleri yapan mobil kameralardan bir tanesi. Ancak hız konusunda biraz daha performanslı olabilirmiş. Lumia 1520’de 3400mAh çıkarılamaz bir batarya bulunuyor. Bu batarya, 3G ve Wi-Fi bağlantılarını ara ara açarak kullandığınızda 2 güne kadar sizi tek şarj ile götürebiliyor. Firmanın belirttiği ise, 3G açıkken 25 saat boyunca konuşma yapabildiğiniz yönünde. Bu da işinize yarayacaktır tabii ki.

Kısaca Nokia Lumia Özellikleri;

  • Ekran boyutu: 6 inç, ClearBlack, IPS LCD ekran
  • Ekran çözünürlüğü: FHD, 1920 x 1080 çözünürlük, 368ppi
  • İşlemci: Snapdragon 800, 4 çekirdekli 2.2 GHz, Krait 400
  • RAM: 2GB
  • GPU: Adreno 330
  • Hafıza: 32GB hafıza + microSD kart desteği
  • İşletim sistemi: Windows Phone 8 – Black
  • Kamera: 20MP PureView 1080p, 1.2MP HD ön kamera
  • Batarya: 3400mAh
  • Kalınlık ve ağırlık: 8.7mm kalınlığında, 209 gram ağırlığında
  • Bağlantılar: USB 2.0, Wi-Fi, NFC, Bluetooth 4.0

Nokia Lumia 1520 Fiyatı

Nokia’nın bu serisinde fiyat 2.000 TL üstünde. Nokia Lumia 1520 satın alacağınız mağazaya göre değişiklik göstermektedir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com