Kategoriler
Teknoloji

Notebook, Netbook, Ultrabook ve Gamebook Nedir?

Notebook Nedir?

Notebook, laptop yada dizüstü bilgisayar olarak bildiğimiz bilgisayarlardır. Taşınabilir olan bu bilgisayarlar iki parçadan oluşmaktadır. Bunlar ekran ve klavye. Masaüstü bilgisayarlarda olduğu gibi klavye, fare ve ekran gibi ayrı ayrı bileşenlere yok, çünkü hepsi tek bir yerde. Ama isterseniz USB ile harici fare takabilirsiniz. Ekran boyutu genellikle 15.6 inç civarındadır. Ama daha büyük ekranlı olan Notebook’larda var.

Sponsorlu Bağlantılar

2500 TL’ye En İyi Laptoplar (Dizüstü Bilgisayarlar) – Mart 2017

3000 TL’ye Laptop (Dizüstü Bilgisayar) Tavsiyeleri – Mart 2017

6000 TL’ye Dizüstü Bilgisayar (Laptop) Tavsiyeleri – Mart 2017

Netbook Nedir?

Netbook, 2007 yılında piyasaya çıkan küçük, hafif, eski ücretsiz ve ucuz dizüstü bilgisayarlardan oluşan bir kategoriye verilen genel bir addır. Netbook’lar, tablet bilgisayarlar ve Chromebook’lar (taşınabilir ağ bilgisayarında bir varyasyon) ile aynı pazar bölümünde rekabet eder. Netbook, Notebook bilgisayarlara (laptoplara) göre çok daha küçüktür. Hızlı ve fiyatı çok daha uygundur. Ekranı boyutu genellikle 10 inç – 11 inç civarındadır.

Ultrabook Nedir?

Bildiğimiz laptopların daha ince ve modernize edilmiş versiyonlarıdır. Bunlar çok daha güçlüsü ve pil ömrü çok daha uzun süren modelidir. İlk defa Intel tarafından çıkarıldı ve çıktığı zaman belirli kurallara göre çıkarılmıştı. Performansı çok yüksek olduğğü için ve pil ömrü de normal dizüstü bilgisayara oranla çok daha uzun sürdüğü için fiyatları da oldukça yüksektir. Bu tür bilgisayarlar, bir laptoptan çok daha fazlasını bekleyenler içindir.

Gamebook Nedir?

Adından da anlaşılacağı gibi oyun için üretilmiş laptoplardır. Ekran boyutları değişebilir ama büyüktür. Bu tür dizüstü bilgisayarlarda bulunan donanımlar (OEM parçaları) tamamen oyun odaklıdır. Yani oyun performasını düşünülerek seçilmiştir. Fiyatları ise normal laptopa göre oldukça yüksektir.

Sponsorlu Bağlantılar

4000 TL’ye İyi Gamebook (Oyun Bilgisayarı) Tavsiyeleri – Mart 2017

7000 TL’ye Çok İyi Gamebook (Oyun Bilgisayarı) Tavsiyeleri – Mart 2017

10000 TL’ye Gamebook (Oyun Bilgisayarı) Tavsiyeleri – Mart 2017

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com