Kategoriler
Donanım Oyun Özel

Oyun Performansı Nasıl Artırılır?

 

Sponsorlu Bağlantılar

Bilgisayarınızın artık oyunlarınızı kaldırmadığını mı düşünüyorsunuz? Aslında işler düşündüğünüz gibi olmayabilir. Bilgisayar donanımınızı değiştirmek yeri donanımınızı yeniden gözden geçirip optimize etmek işi çözebilir. Oyun performansınızı kötü etkileyen etkenleri ortadan kaldırmanız hızınızı gözle görülür seviyelerde artıracaktır.

Donanımınızda yapacağınız bazı değişiklikler oyun performansınızı düzelterek grafik kartı ve RAM gibi donanımlar satın almaktan sizi kurtarabilir. Şimdi sizlere yapacağınız değişiklikleri, ipuçlarını ve ayarları tek tek açıklayacağız.

1. Sürücülerinizi güncelleyin

Sürücünüz güncel değil ise oyun performansınız düşecektir. Özellikler ekran kartı üreticileri tarafında sürücüler sürekli olarak güncellenerek daha iyi deneyim sunmak amaçlanıyor.

Grafik kartınızı güncellemek için tıklayın: AMD veya NVIDIA

Grafik kartları ile birlikte diğer bileşenlerinizin sürücülerini de güncelleyin. Bu güncellemeler de oyun performansınıza etki edebilir.

sürücü günceleme

2. Arka planda çalışan uygulamaları kapatın

Kılavyenizden CTRL+ALT+DEL tuşlarına basarak görev yöneticinizi açın.Görev yöneticisi penceresinde İşlemler sekmesine gelin. Burada arka planda çalışan programları ve kullandıkları kaynakları göreceksiniz. Antivirüs yazılımlarını kapatmayın ancak çok işlem tüketen tarayıcı veya kullanmadığınız bir program var ise kapatmanızı öneririz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bilgisayarınız ile birlikte başlangıçta çalışan yazılımları bulmak ve yönetmek için, Windows’un msconfig aracını kullanabilirsiniz (Windows 8’de msconfig’i kullanmak yerine Görev Yöneticisi’nin Başlangıç sekmesine tıklayın).

Arka planda çalışan işlemler

3.Ek performans için overclock 

Ek performans kazandırmak istiyorsanız grafik kartlarınızı overclock yapmak faydalı olacaktır.AMD’nin overclock aracı olan Overdrive, AMD sürücülerinin içerisinde yer alıyor ancak Nvidia’nın overclock çözümü nTune’u ise ayrıyeten indirmelisiniz.

Overclock işlemini yapmadan önce dikkat etmeniz gereken şey sisteminizin iyi bir soğutmaya sahip olup olmadığıdır. Eğer sisteminiz yeterli bir soğutma sistemi kullanmıyorsa aşırı overclock sonucu sisteminizi yakabilirsiniz.Overclock işleminden sonra sisteminizin stabil olup olmadığını FurMark gibi bir hız testi aracıyla deneyin.

4.Windows ayarlarınızı yapın

Windows’unuzu optimize etmek için bazı ayarlar yapabilirsiniz.İlk yapmanız gereken Güç Seçenekleri’nden güç yönetimi planını “Yüksek Performans” olarak değiştirmektir.Daha sonra kullanmadığınız programları Program Kaldır bölümünden kaldırın.

Windows ayarları

Son olarak Windows tuşuna basıp “sorun giderme” sözcüklerini aratarak Sorun Giderme aracını çalıştırın. Sistem ve Güvenlik bölümüne tıklayın ve Sistem Bakımı aracını çalıştırın. Daha önce yok sayılan bakım görevleri otomatik olarak çalıştırılacaktır.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com