Kategoriler
Yazılım

PC Disk Bölümleri Format Atma, Kopyalama, Taşıma ve Birleştirme

EaseUS Partition Master ile PC Disk Bölümleri Kolayca Düzenleyin

Disk bölümünüzü yönetmek için bir araç mı arıyorsunuz? Bir bölümü biçimlendirmeniz mi gerekiyor? Hard Diskinizi veya bir bölümünü kopyalamak mı istiyorsunuz? Bir bölümü yeniden boyutlandırmanız mı gerekiyor? Eğer öyleyse yazımızı okumaya devam edin.

Sponsorlu Bağlantılar

Sistemimizde büyük boyutlu bir HDD (hard disk) olduğunda bölmeyi daha iyi alan yönetimi için oluşturmamız gerekir. Diski bölmek, dosyaları ve klasörleri daha iyi organize etmeye yardımcı oluyor. Ayrıca Windows’u yeniden yüklemeniz gerekiyorsa HDD’nizi bölümlendirirseniz önce verilerinizi yedeklemenize gerek kalmadan yapabilirsiniz. Fakat bölüm yönetimi, yeniden boyutlandırma, biçimlendirme, taşıma, kopyalama v.b. işlemler için etkili bir araç gerekir. Ama bu amaçla kullanılan araçların çoğu pahalı ve kullanması zor. Ayrıca yanlış bir şey yaparsanız veri kaybı da yaşayabilirsiniz.

En İyi PC Optimizasyon / Hızlandırma Programları

Fakat tamamen farklı olan böyle bir araç var. Partition Master isimli bu program oldukça kolay. Çeşitli özelliklere sahip ve kullanımı gerçekten kolay bir program. Bu yazılımın ücretsiz sürümü genel kullanım için de mevcuttur. Ancak gelişmiş özelliklere erişmek istiyorsanız premium sürümünü satın almalısınız.

EaseUS Partition Master(v12.5) Detaylı İnceleme

EaseUs Partition Master programı en iyi bölüm yöneticilerinden biridir ve çeşitli etkin ve yararlı özelliklere sahiptir. Yani zengin özelliklere sahip ve bölümleri etkin bir şekilde yönetmenizi sağlar. EaseUs Partition Master programını kullanarak bölümleri kolaylıkla yeniden boyutlandırabilir, taşıyabilir, kopyalayabilir, formatlayabilir, silebilir, birleştirebilir, silebilirsiniz. Aşağıda EaseUs Partition Manager programının sizin için açıkladığı en iyi özelliklerden bazıları bulunmaktadır.

En İyi Ücretsiz Disk Birleştirme ve Yönetme Programları

Arayüz

Bir programın arayüzü kullanıcıları sevmesini sağlayan en önemli şeylerden birisidir. Bu bölüm yöneticisinin arayüzü, profesyonel ve kullanıcı dostudur. Yazılımın grafik arayüzü kullanıcının yazılımı kullanırken herhangi bir zorluk çıkarmamasını sağlar. Tema ve mavi-beyaz renk kombinasyonu temiz ve profesyonel bir görünüm kazandırıyor. İstediğiniz kontrole başka bir yerde arama yapmak zorunda kalmamak için tüm içerik ana sayfanın kendisinde görüntülenir. Genel EaseUs Partition Manager basit, dağınık olmayan ve kullanıcı dostu bir arayüze sahiptir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bölümü Yeniden Boyutlandırma ve Taşıma (Resize/Move Partition)

Bir disk bölümünü yeniden boyutlandırmak isterseniz EaseUs Partition Master aynısını yapmanıza yardımcı olacaktır. Herhangi bir güçlük çekmeden sadece 2-3 adım izleyerek bir bölümü çok kısa sürede yeniden boyutlandırabilirsiniz. Örneğin Windows 10 işletim sistemi kurmak için C:/ sürücüsünün boyutunu arttırmak istiyorsanız EaseUs Partition Master programını kullanarak aynı işlemi yapabilirsiniz. İstediğiniz bölümün boyutunu artırmak için diğer bölümlerin boyutunu kolayca azaltabilirsiniz. Nasıl mı?

Windows 10’da Disk Temizleme

1 – Önce, Partition Master’ı indirin ve programı başlatın.

2 – Yazılımın ana sayfasında sabit diskinizin tüm bölümlerini görüntüleyecektir. Diğer bölümün boyutunu arttırmak için boyutunu küçültmek istediğiniz bölüme sağ tıklayın ve Bölüm seçeneğini “Yeniden Boyutlandır/Taşı” seçeneğini seçin. Burada, C:/ boyutunu büyütmek istiyorum. Bunun için D:/ drive boyutunu küçültüyoruz.

3 – Bundan sonra bölümün boyutunu ve yerini ayarlayabileceğiniz bir pencere açılacaktır. Sadece bölme boyutunu azaltmak için çubuğu sürükleyin. İstediğiniz bölümün konumuna, sağdan veya soldan sürükleyip bırakmamanıza bağlı olarak değişir. Bölümden küçültmek istediğiniz boyuta gelene kadar sürükleyin ve sonra Tamam’ı tıklayın.

4 – Memnun kaldıysanız, uygulamayı tıklayın aksi takdirde işlemi geri alabilirsiniz.

Hepsi bu kadar. Şimdi daha büyük bir C sürücüsün var.

Sponsorlu Bağlantılar

Bölümü Birleştirme (Merge Partition)

Birden fazla bölümünüz varsa ve bazılarını birleştirip tek bir bölüm oluşturmak istiyorsanız endişelenmeyin. EaseUs Partition Master programı, sizin için bunu kolayca yapıyor. “Bölme Birleştir (Merge Partition)” özelliğiyle bu yazılımı kullanarak bölmeleri kolayca birleştirin. Bölümü birleştirmek için aşağıdaki adımları izlemeniz yeterlidir.

1 – Her şeyden önce, EaseUs Partition Master’ı başlatın

2 – Şimdi birleştirmek istediğiniz bölümlerden birini seçin, sağ tıklayın ve Bölümü Birleştir (Merge Partition) seçeneğini seçin.

3 – Yeni açılan pencerede birleştirmek istediğiniz bölümleri seçmeniz ve sonuçların saklanacağı hedef sürücüyü seçmeniz ve ardından Tamam düğmesini tıklamanız yeterlidir.

4 – Bölümleri birleştirmeye başlayacak ve tamamlandığında, değişiklikleri düzgün şekilde yansıtması için bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekecektir.

Bölümü Gizle/Temizle (Hide/Wipe Partition)

EaseUs Partition Master programının diğer bir büyük özelliği Gizle/Temizle (Hide/Wipe) özelliğidir. Kişisel veriyi korumak ve onu güvende tutmak için bazı bölümleri gizlemek isterseniz bölümü bir tıklama ile bunu yapabilirsiniz. Ya da bir miktar disk alanı boşaltmak isterseniz seçtiğiniz bölümü de temizleyebilirsiniz. Aynı işlemi yapmak için EaseUs Partition Master programını açın ve gizlemek veya temizlemek istediğiniz bölümü sağ tıklayın. Ardından verilen seçeneklerden istediğinizi seçin. Bölüm gizlemek istiyorsanız bölümü gizle seçeneğini seçin. Eğer bir bölümün verilerini silmek istiyorsanız temizle bölümünü seçin. Sonrasında Tamam’ı tıklayın.

Sponsorlu Bağlantılar

Bölümü Silme/Format Atma (Delete/Format Partition)

Bir bölümü kalıcı olarak silmek veya herhangi bir nedenden dolayı biçimlendirmek isterseniz EaseUs Partition Master programı size yardımcı olacaktır. Ancak bu işlevlerden herhangi birini gerçekleştirmeden önce bölümün verilerini yedeklemek daha akıllıca olacaktır. Böylece ileride verilerinize ihtiyacınız olursa bölümü geri yükleyebilirsiniz. Verileri yedeklemek için ücretsiz EaseUs veri kurtarma aracını kullanabilirsiniz. Sisteminizdeki bir bölümü silmek veya biçimlendirmek oldukça kolaydır. Programın açıp silmek veya biçimlendirmek istediğiniz bölümü sağ tıklayın ve ilgili seçeneği seçin.

Bölümü Kontrol Et/Keşfet (Check/Explore Partition)

EaseUs Partition Master programı disk izlemesi için de uygundur. Herhangi bir bölmeyi kolayca izleyin. Bölümün verilerini keşfetmenizi sağlar. Sadece istediğiniz bölümü seçip üzerine sağ tıklayın ve Keşfet seçeneğini seçin.

Bölüm Dönüştürme (Partition Conversion)

Şimdi sabit diskin tüm avantajlarından yararlanmak için diski veya bölümü değiştirin. Herhangi bir birincil bölümü mantıksal veya tersi haline getirebilirsiniz. Ayrıca FAT bölümünü NTFS’ye, dinamik diskten temel klasöre ya da dinamikten temel klasöre, sistem diskinin MBR ve GPT arasında dönüştürme işlemleri yapabilirsiniz.

Bölüm Kopyalama Aracı (Partition Clone Tool)

HDD’yi SSD’ye kopyalamak ister misiniz? Sistem verilerini başka bir diske aktarmanız mı gerekiyor? EaseUs Partition Master programı ile tüm bu işlevleri gerçekleştirebilirsiniz. Yani tüm sabit diski veya belirli bir bölümü kopyalayabilirsiniz. Basitçe SSD’yi sisteminize bağlayın ve ardından bu aracı kullanarak tüm HDD’yi SSD’ye kolayca kopyalayın. Bir bölümü kopyalamak için o bölümün üzerine sağ tıklayın, bölümü kopyala seçin, hedef bölümünü seçin ve tamam’ı tıklayın. Hepsi bu kadar.

İşletim Sistemini SSD’ye Geçirme (Migrate OS to SSD)

EaseUs Partition Master programı İşletim Sistemi, veri, sistem önyükleme bölümündeki yapılandırmayı yeni bir SSD’ye aktarmanıza olanak tanır. En büyük özellik Windows’u yeniden kurmadan bunu yapabiliyor olmanız. Düşük disk problemini çözmenize, Windows’u daha hızlı ve etkili bir şekilde çalıştırmanıza yardımcı olacaktır.

Sponsorlu Bağlantılar

Bazı Diğer Özellikler

  • SSD 4K Hizalama; Tüm bölümlerin doğru şekilde hizalandığından emin olarak tüm SSD’yi hızlandırır.
  • Disk En İyileştirme Aracı; Çöp ve önemsiz dosyaları temizlemek, yeniden önyükleme yapmak için MBR’yi yeniden oluşturmak, disk yüzey testi, disk parçası v.b. için bu aracı kullanın.
  • WinPE önyüklenebilir Disk; Sistem Windows Sistemlerini kurtarmak için başarısız olduğunda kullanmak üzere önyüklenebilir disk oluşturun ve tekrar başlatılmasını sağlayın.
  • Dinamik diskleri daha iyi yönetin; yeniden boyutlandırın, biçimlendirin, dinamik birimleri hareket ettirin ve bir temel diski dinamik hale getirin.
  • Her boyutta geniş kapasiteli sabit disklerde disk bölümü.
  • Disk klonlama işlemini daha hızlı yapmak için basitleştirin.
  • Klonladıktan sonra hedef diski orijinal diskle aynı hale getirin ve önyüklenebilir sorunu çözün.

Artıları

  • Kullanımı kolay.
  • Hızlı işlem.
  • Çeşitli etkin özellikler.
  • Değişiklikleri uygulamanızdan önce önizleme yapabilirsiniz
  • Ücretsiz sürüm mevcut.

Eksileri

  • Sınırlı özelliklere sahip ücretsiz sürüm.

Sonuç

EaseUs Partition Master, çok yararlı işlemler sunan zengin özelliklere sahip bir yazılımdır. Bölümlerinizi ve diskinizi yönetmek için bu yazılımı kullanarak çok şey yapabilirsiniz. Ücretli sürüm gelişmiş özellikleri içerir ancak herhangi bir şüpheniz varsa deneme sürümünü önce deneyebilirsiniz.

EaseUs Partition Master Resmi Web Sayfası

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com