Kategoriler
Donanım

PlayStation 4 Pro Resmen Tanıtıldı

4K Destekli PS4 Konsolu Çıktı

Sony, gerçekleştirdiği etkinlikte 4K çözünürlük desteği sunan yeni oyun konsolu PlayStation 4 Pro’yu tanıttı. Bu etkinlikte satış tarihi ve fiyatı da açıklandı. Daha önce Sony, tamamen yeni nesil bir oyun konsolu olarak açıkladığı PlayStation 4 Neo konsolunun müjdesini vermişti. Ama PS 4 Neo’dan önce yeni nesil konsol için bir geçiş diyebileceğimiz PlayStation 4 Pro karşımıza çıktı.

Sponsorlu Bağlantılar

PS 4 Pro, 1 TB boyutunda standart depolama alanı ile geldi. Grafik mimarisi ve işlemci hızı da artırılmış durumda. PlayStation 4 Pro konsolunda olması istenilen ama olmayan özellik 4K Blu-Ray sürücüsünün olmaması. Etkinlikte renk farkını göstermek için kullanılan oyunlar ise Uncharted 4, Infamous: Last Light, Shadow of Mordor ve Horizon: Zero Dawn.

4K Çözünürlüklü PlayStation 4 Neo Resmiyete Kavuştu

PlayStation 4 Neo İçin Tarih Açıklandı

Önemli bir diğer özellik ise PlayStation 4 Pro konsolu sadece 4K televizyonlarda değil 1080 piksel yani Full HD TV’lerde de uyumlu olacak. Bütün oyunlar TV’lerde 60 fps ile çalışacak. PlayStation 4 oyunlarının neredeyse tamamı bu konsol için güncellenecek yada yama çıkarılacak.

ps4-pro-ozellikleri-ve-fiyati-1

Diğer yandan Call of Duty: Infinite Warfare ve Modern Warfare oyunları PlayStation 4 Pro uyumlu olarak piyasaya çıkacak. Mass Effect: Andromeda oyunu ile ilgili 4K video yayınlanması da oyunseverleri heyecanlandırdı.

PlayStation 4 Pro Çıkış Tarihi

PlayStation 4 Pro oyun konsolu 10 Kasım 2016 tarihinde ön siparişe açılacak. Satış fiyatı ise 399 Dolar olarak açıklandı. Türkiye fiyatı ise henüz belli değil.

Sponsorlu Bağlantılar

ps4-pro-ozellikleri-ve-fiyati-2

PlayStation 4 Pro (PS4 Pro) Donanım Özellikleri

  • İşlemci: 8 çekirdekli 32-bir, 64-bit AMD Jaguar
  • Grafik kartı: 4.20 TFLOPS, AMD Radeon bazlı ekran kartı
  • Hafıza: GDDR5 8 GB
  • Depolama alanı: 1 TB
  • Boyutlar: 295 mm x 55 mm x 327 mm
  • Optik sürücü: BD x 6 CAV, DVD x 8 CAV
  • Giriş/Çıkış bağlantıları: USB (USB 3.1 Gen.1) port x 3, AUX port x 1
  • Güç tüketimi: En yüksek 310 W
  • Video çıkışı: 4K/HDR destekli HDMI, Digital Out
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com