Kategoriler
İnternet

Programsız En İyi Resim Bulanıklaştırma Araçları (Online)

En İyi Resim Bulanıklaştırma Siteleri

Eğer bir fotoğraf çekme hayranıysanız bir fotoğraf düzenleme aracının fotoğraflarınızı inanılmaz güzel bir resme dönüştürebileceğini bilmelisiniz. Bir fotoğraf düzenleme aracını kullanarak efektler ekleyebilir, pürüzsüzleştirebilir, keskinleştirebilir, kırpabilir, döndürebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ama bir fotoğrafta bulanıklaştırma etkisi olan bir başka efekt daha var. Bir resmin bir kısmını bulanıklaştırarak kalan bölüm odaklanacak ve fotoğrafınız anında harika görünecek.

Sponsorlu Bağlantılar

Ayrıca sosyal medya kanallarına mesaj göndermeden veya paylaşmadan önce bazı özel bilgileri veya resimlerin arka planını bulanıklaştırma ihtiyacı da duyabilirsiniz. Fotoğrafın herhangi bir bölümünü bulanıklaştırmanın çok kolay olduğunu bilmelisiniz. Resimlerinizin bir bölümünü bulanıklaştırmanıza yardımcı olmak için bir çok ücretsiz çevrimiçi hizmet var. Bizler bunların en iyi 5 tanesinden bahsedeceğiz.

Fotoğrafın Bir Bölümünü Bulanıklaştırma

Befunky (Türkçe Dil Desteği Var)

Befunky sitesi popüler ve müthiş bir online düzenleme aracıdır. Birçok kullanışlı özellik yüklü hepsi bir arada fotoğraf düzenleme aracı arayabilirsiniz. Fotoğrafınızı sisteminizde herhangi bir yazılım indirmeden istediğiniz şekilde düzenlemenizi sağlayan ücretsiz bir çevrimiçi hizmettir. Fotoğraf düzenleme dışında en sevdiğiniz fotoğrafların kolajını yapabilirsiniz. Uygulama çekici şablonlarla dolu çok sayıda yazı tipi, fotoğraf çerçevesi, fotoğraf efektleri, çıkartmalar ve tüm fotoğraf düzenleme araçları ile doludur. Fotoğraflarınızı veya projelerinizi paylaşım düğmesiyle anında da paylaşabilirsiniz.

Fotoğraflara Nasıl Efekt Verilir?

Şimdi Befunky’yi kullanarak görüntünün bir bölümünü bulanıklaştırmanın en önemli kısmı gelelim.

1 – https://www.befunky.com adresinden resmi web sitesine gidin.

2 – Ekranda 3 sekme göreceksiniz. Photo Editor (Fotoğraf Düzenleme), Collage Maker (Kolaj Yapma) ve Designer (Tasarım). Resminizi düzenlemek için Photo Editor seçeneğini seçin.

Sponsorlu Bağlantılar

3 – Eğer kullandığınız internet tarayıcı flash özelliğini kapatmışsa site sizden açılması için izin isteyecektir. Bu izni verin.

4 – Daha sonra karşınıza küçük bir ekran gelecek ve sizden kullanmak istediğiniz dili soracak. Bu seçenekler arasında Türkçe de var. İsterseniz Türkçe seçebilirsiniz.

5 – Düzenlemek istediğiniz fotoğrafı yükleyin.

6 – Sol kenar çubuğundan bulanıklaştır seçeneğini seçin.

7 – Şimdi tüm görüntüde bulanıklaştırma efektini eklemek için Bulanıklık miktarını belirtin.

8 – Sonraki adım bulanık efekti, bulanıklaştırılmasını istemediğiniz alandan kaldırmaktır. Bunun için bulanıklık panelinde bulunan boya sekmesine tıklayın.

9 – Fırça boyutunu ihtiyacınıza göre değiştirin ve bulanıklaştırma efektini istenen alandan silin. Bu şekilde sadece seçilen alan bulanıklaşacaktır.

Sponsorlu Bağlantılar

IPICCY Photo Editor

Ipiccy web sitesi, görüntünün bir bölümünü bulanıklaştırmanıza yardımcı olan inanılmaz bir fotoğraf düzenleme çevrimiçi aracıdır. Bu çevrimiçi uygulama harika ve yararlı araçlarla doludur. Ipiccy’nin arayüzü de çok çekici ve etkileşimli. Uygulamanın kullanımı gerçekten kolaydır ve fotoğrafınızı düzenlemeyi zor bulmayacak şekilde tüm tanıdık etiketleri içerir. Bu fotoğraf düzenleme aracını kullanarak da kolaj yapabilirsiniz.

Android Fotoğraf Arka Plan Bulanıklaştırma

Herhangi bir görüntünün belirli bir alanını bulanıklaştırmak istiyorsanız Ipiccy en iyi araçlardan biridir.

1 – Peki, önce tarayıcınızda http://ipiccy.com/ web sitesini açın.

2 – Şimdi mevcut üç seçenekten Editor (Düzenle) seçeneğini seçin.

3 – Sonra düzenlemek istediğiniz görüntüyü yüklemeniz gerekecek.

4 – Daha sonra yan sekmedeki seçeneklerden Blur seçeneğini bulup tıklayın ve bulanıklığı istediğiniz gibi artırın veya azaltın.

5 – Bu şekilde bütün resmi bulanık yapmış oldunuz. Şimdi bulanıklaştırmak istemediğiniz yerleri seçmeniz gerekir. Bunun için Blur yazısının yanındaki Fırça simgesine tıklayın ve resimde bulanık olmasını istemediğiniz yerleri seçin.

Sponsorlu Bağlantılar

Facepixelizer

Facepixelizer web sitesi temelde görüntülerdeki gizliliği gizlemek, sansürleme yapmak v.s. izin veren bir gizlilik editörüdür. Bu araç blog yazmakla uğraşanlar için harika. Birçok makalede birçok farklı şeyin ekran görüntülerini eklememiz gerekeceğinden özel bilgileri resimleri gizlemek gizlilik ve güvenlik önlemleri için gereklidir. Bu web sitesinin arayüzü açık ve kullanışlı. Görüntünün bir parçasını bulanıklaştırmak yalnızca birkaç kolay adım içerir. Facepixelizer’ı kullanarak görüntünün herhangi bir yerine Pixelize yapabilir ve katı kutuları ekleyebilirsiniz.

Android İçin Arkaplanı Bulanıklaştırma Uygulaması

Önce https://www.facepixelizer.com/ adresine gidin ve istediğiniz görüntüyü sürükle-bırak ile ekleyin. Şimdi Blur seçeneğini seçin ve manuel ayarı seçin. Şimdi belirli bir alana fare ile seçin. Artık o alan mükemmel şekilde bulanık olacak. Yaptığınız işlemleri geri almak için ekranın altındaki “Revert” butonuna tıklayın. Resmi indirmek için ise resmin üzerine fare ise sağ tıklayın ve “Resmi farklı kaydet” seçeneğini seçin.

PhotoRaster

PhotoRaster web sitesi en iyi çevrimiçi fotoğraf düzenleme aracından biridir. Bu çevrimiçi hizmet gelişmiş ve profesyonel fotoğraf düzenleme özellikleri ile doludur. Ayrıca katman düzenleme, dijital resim görüntü ayarlamaları ve filtreler de içerir. Temel özelliklerin Bulanıklık seçeneğini de içerdiğinden bahsederken Photoraster’ı kullanarak görüntünün bir parçasını kolayca bulanıklaştırabilirsiniz. Yalnız ücretsiz de olsa üye olma zorunluluğu bir dezavantaj.

1 – http://photoraster.com/ adresini açın ve ücretsiz kayıt olun.

2 – “Launch the editor (Düzenleyiciyi başlat)” seçeneğine tıklayın.

3 – Blur seçeneğini seçip fırça boyutunu ayarlayın ve görüntünün istenen alanını bulanıklaştırmaya başlayın.

4 – Elde edilen resmi kaydedin.

Editor.pho.to

Editör web sitesi de çevrimiçi olarak kullanabileceğiniz bir fotoğraf düzenleme uygulamasıdır. Fotoğrafınızı muhteşem bir renge dönüştürebileceğiniz birçok fotoğraf düzenleme özelliği sunar. Kırpabilir, döndürebilir, keskinleştirebilir, renkleri değiştirebilir, efektler, çıkartmalar, çerçeveler, dokular ve diğer şeyler ekleyebilirsiniz. Ancak asıl amacımız resmin bir bölümünü bulanıklaştırmak. Görüntünün belirli bir alanına güzel bir bulanıklaştırma efekti ekleyebilirsiniz. Bunu yapmak için web sitesinin editor.pho.to dosyasını açın. Bunu bilgisayarınızdan yapabileceğiniz gibi Facebook hesabınızdan da ekleme seçeneğiniz var.

Sponsorlu Bağlantılar

Düzenlemek istediğiniz resmi yükleyin. Şimdi sol kenar çubuğunda bulunan “Effects” seçeneğini tıklayın. Çıkan seçenekler arasından Focus seçeneğine tıklayın. Sonrasında bulanıklık yarıçapını ayarlayın ve bulanıklaştırmak istediğiniz alanı seçin. Resmin geri kalanı otomatik olarak bulanıklaşacaktır.

İşte bu kadar. Resimlerinizi bulanık yapmak için online olarak kullanabileceğiniz en iyi araçları tanıttık. Boşuna program kurup bilgisayarınızı şişirmeyin.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com