Kategoriler
Mobil

Qualcomm Snapdragon 845’i İlk Kullanan Galaxy S9 mu Olacak?

Snapdragon 845 Hakkında İlk Bilgiler

Büyük ihtimalle 2018 yılında tanıtımı olacak Samsung Galaxy S9’un işlemcisi olacak Snapdragon 845 hakkında ilk bilgiler geldi. Samsung ile Qualcomm bu yıl ki üst segment akıllı telefonlar için 10nm üretim süreci ile Snapdragon 835 çipsetini kullanmıştı. Snapdragon 835’den sonra dikkatler gelecek yıl Galaxy S9 ile gelmesi beklenen Snapdragon 845 işlemcisine yöneldi.

Sponsorlu Bağlantılar

Qualcomm 10nm üretim sürecinin artık yeterli olmadığını bildirerek üretim sürecini Snapdragon 845’de 7nm kadar geçileceğini belirtti. “Geleceğin üretim süreci” olarak adlandırılan 7nm’e Kirin, MediaTek ve Nvidia’nın da geçmesi bekleniyor.

7nm Olmasının Avantajı Ne?

Bu durum kullanıcılara ne kazandıracak? Söylenenlere göre üretim sürecinin 7nm olması performansı %25-%35 arasında yükseltecek. Bu performans artışına rağmen daha az enerji kullanılacak. Böylece cihazların pil ömrü daha uzun olacaktır.

İlk Galaxy S9 Kullanacak?

2018 yılında kullanıma verilecek Snapdragon 845’i ilk olarak Samsung Galaxy S9’un kullanması bekleniyor. Galaxy S9’un çıkmasından sonra aynı bu yıl olduğu gibi diğer markalar da Snapdragon 845 ile çalışan akıllı telefonlarını satışa çıkaracaklardır.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com