Kategoriler
İnternet

Reset The Net Hakkında Bilgi ve Reset The Net İçin Google Chrome Eklentisi

Reset The Net Tepkisine Google’da Katıldı

Bütün dünyada bazı kurumların ve birçok devletin internetteki kişisel bilgileri kullanmasına tepki gösterenler arasına Google da katıldı. Google bu tepki için internet tarayıcısı olan Chrome internet tarayıcısı için bir eklenti yayınlandı.

Devletlerin ve Kurumların İnternetteki Kişisel Bilgileri Kullanmasına Tepki Büyüyor

İnternet özgürlüğüne karşı 5 Haziran’da (yarın) eyleme geçecek olan oluşum, bugüne kadar Reddit gibi birçok internet devinden destek almıştı. Trene Google’ın da binmesi, gizlilik ve güvenlik konularında birkaç ekstra adım atılmasını kolaylaştırabilir. Fight for the Future internet aktivist organizasyonu tarafından desteklenen Reset the Net’e destek olan Google, ilk olarak güvenlik ve gizlilik kültürünü desteklemekle işe başladı.

Sponsorlu Bağlantılar

Reset the Net için eklenti

Google’ın yeni Chrome eklentisi, uçtan uca şifreleme ile e-postalarınızı güvenle göndermenizi sağlıyor. Şifrelemenin sağlıklı biçimde çalışabilmesi için, her iki tarafın da şifreleme eklentisine sahip olarak bunu desteklemeleri gerektiğini hatırlatan Google, kendi verilerine göre Gmail ile diğer e-posta servisleri arasında gidip gelen postaların yüzde 40 ila 50 oranında şifrelenmediğinin altını çizdi. Bugüne kadar uçtan uca şifreleme yöntemlerinin kullanımının hayli zor olduğunu belirten Google yetkilileri, Chrome eklentisiyle birlikte bu yöntemi kullananların sayısında hızlı bir artış görmeyi umuyor.

Reset The Net Hakkında Detaylı Bilgi İçin TIKLAYIN

Chrome Eklentisini İndirmek İçin TIKLAYIN

Reset The Net Video

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com