Kategoriler
İnternet

Rusya’dan Yeni Arama Motoru – Sputnik Arama Motoru

Rusya’nın İkinci Hamlesi

Rusya, internet sektöründe Yandex’ten sonra ikinci bir hamle daha yaptı. Sputnik arama moturu hem yandex’e hemde google’a rakip olacak. Adını aldığı Sputnik ismi de oldukça anlamlı. İsmini, dını, ABD ile SSCB arasındaki uzay savaşları döneminde önemli yeri olan ilk Sovyet yapay uydusu Sputnik’ten alıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Yeni Bir Arama Motoru

Rusya devleti arama motoru pazarına büyük ilgi gösteriyor. Google ile rekabette elini güçlendirmeye çalışan ülke, yeni aramamotoru Sputnik projesini duyurdu. Adını, ABD ile SSCB arasındaki uzay savaşları döneminde önemli yeri olan ilk Sovyet yapay uydusu Sputnik’ten alan arama motoru, devlet desteği ile sıkı bir rekabete hazırlanıyor. Rusya arama motoru pazarında yerli arama motoru Yandex yüzde 62’lik pay ile liderlik koltuğunda. Lideri yaklaşık yüzde 25 ile pazar payı ile Google takip ediyor.

Sputnik

 

Devlet kontrolündeki telekom servisi Rostelekom tarafından hayata geçirilecek Sputnik’in bu büyük pastadan, özellikle Google’dan pay kapmak için mücadele edeceği belirtiliyor. Ayrıca Sputnik projesinin ardında Rusya devlet kontrolündeki Rostelekom bulunuyor. Yandex’in bir süredir yaşadığı istikrarsızlığın yeni projenin önünü açtığı yorumları da yapılıyor. Hatırlanacağı üzere bir süre önce kurucusu Ilya Segalovic vefat eden Yandex’in hisseleri borsada dip yapmış ve yaşanan bu durum şirketin geleceği hakkında şüphelere yol açmıştı.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com