Kategoriler
Galeri

Samsung, Apple’a 120 Milyon $ Tazminat Ödeyecek

Apple vs Samsung Savaş Halinde

Özellikle akıllı telefonların çıkmasından sonra başlayan Apple ve Samsung davalarını hemen herkes duymuştur. Bu davaların en popüler ise Samsung’un ödediği 930 milyon dolarlık tazminat. Genellikle de bu davaları Apple kazanıyor. Bu davalara bir yenisi daha eklendi ve sonuç yine aynı. Samsung, Apple’a yine tazminat ödemek zorunda. Hemde tam 119.6  milyon dolar. Samsung ile Apple arasında yaşanan dava ile ilgili gelişmeleri haberimizde size aktarmıştık.

Bir Dava Daha Sonuçlandı

Bir süre önce bu davada Google’ın da Samsung’un saflarında yer alacağını belli etmesinin ardından davanın seyrinin değişebileceği söyleniyordu. Ancak beklenen olmadı. Jüri, dava sonucunda iki firmanın da birbirlerinin patentlerini çiğnediğine karar verdi ve Samsung’u 119.6 milyon dolar, Apple’ı ise 158,400 dolar tazminat ödemeye mecbur etti. Aslına bakarsanız iki taraf da birbirine tazminat ödeyecek gibi gözüküyor ancak Samsung’un ödeyeceğinin yanında Apple’ın ödeyeceği miktar devede kulak kalıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Samsung Apple davası 2014

Yani bu davadan da Apple’ın karlı çıktığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Konuyla alakalı ilk açıklama ise Apple’dan geldi. Apple, karardan duyduğu memnuniyetin yanında, çıkan kararın, Samsung’un kasten fikirlerini çaldığının ve ürünlerini kopyaladığının kanıtı olduğunu belirtti. Samsung ve Google cephesinden ise bir açıklama gelmedi.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com