Kategoriler
Ne & Nasıl

Samsung Galaxy A5 (2016) Ekran Görüntüsü Alma

Samsung Galaxy A5 (2016) Ekran Görüntüsü Alma Yöntemleri

Samsung Galaxy A5 (2016) model telefonda ekran görüntüsünü almak oldukça basit bir işlem. Samsung Galaxy A5 (2016) telefonun ekran görüntüsünü almanın 2 yolu var. Birisi tuş kombinasyonlarını kullanmak. Diğeri ise hareket sensörünü kullanmak yani diğer bir ismi ile avuç içi ekran görüntüsü almak.

Sponsorlu Bağlantılar

Samsung Galaxy A5 (2016) Tuş ile Ekran Görüntüsü Alma

Öncelikle Samsung Galaxy A5 (2016) telefonunuzda ekran görüntüsü almak istediğiniz ekranı açın. Sonrasında ise “Güç” tuşu ile “Ana Ekran (Home)” tuşuna aynı anda basın ve bir süre bekleyin. Böylece Samsung Galaxy A5 (2016) telefonunuzda ekran görüntüsü almış olursunuz.

Zaten ekran görüntüsü alındığı zaman fotoğraf çekerken çıkan sese benzer bir ses çıkacaktır ve ana ekranın üst kısmındaki bildirim bölümünde ekran görüntüsünü aldığınızı bildiren bir bildirim göreceksiniz.

Samsung Galaxy A5 (2016) Hareket Sensörü ile (Avuç İçi) Ekran Görüntüsü Alma

Diğer bir seçenek ise hareketler sensörünü kullanmak. Bunun için menüden “Ayarlar” bölümüne girin. Buradaki “Cihaz” bölümünde “Hareketler ve işaretler” yazısını dokunun. Karşınıza çıkan ekranın en altında “Ekranı yakalamak için elinizin kenarı ile kaydırın” seçeneğini aktif hale getirin.

Sonrasında ekran görüntüsü almak istediğiniz ekranı açın ve elinizi Samsung Galaxy A5 (2016) telefonunuza dikey bir şekilde yani parmak uçlarınız telefon üzerindeki “Samsung” yazısında olacak şekilde sağa yada sola doğru hareket ettirin. Böylece Samsung Galaxy A5 (2016) telefonunuzda ekran görüntüsü almış olursunuz. Zaten ekran görüntüsü alındığı zaman fotoğraf çekerken çıkan sese benzer bir ses çıkacaktır ve ana ekranın üst kısmındaki bildirim bölümünde ekran görüntüsünü aldığınızı bildiren bir bildirim göreceksiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Samsung Galaxy A5 (2016) Ekran Görüntüsü Nereye Kaydedilir?

Samsung Galaxy A5 (2016) model bir telefonda ekran görüntüsü her zaman Galeriye kaydedilir. Galeriye girdiğiniz zaman burada “Screenshots” isimli bir albüm göreceksiniz. Ekran görüntülerinin hepsi buraya kaydedilir.

Samsung Galaxy A5 (2016) Ekran Videosu Kaydetme

Samsung Galaxy A5 (2016) akıllı telefonda ekrandaki işlemlerin videosunu çekmek için ekstra bir uygulamaya ihtiyacınız var. Bunun için Google Play Store’a girip “ekran video kaydedici” veya “ekran videosu çekme” şeklinde aramalar yaparak ihtiyacınıza uygun uygulamayı indirin.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com