Kategoriler
Ne & Nasıl

Samsung Galaxy J1 Format Atma

Samsung Galaxy J1 Nasıl Format Atılır?

Bazı nedenlerden dolayı Samsung Galaxy J1 model telefonunuza format atmak isteyebilirsiniz. Eğer format atmaya karar verdiyseniz bunu yapmanın iki yolu var. Bunlardan birisi menü üzerinden fabrika ayarlarına döndürerek format atmak diğeri ise tuş kombinasyonu kullanarak format atmak.

Sponsorlu Bağlantılar

Samsung Galaxy J1 Telefona Format Atmadan Önce

ÇOK ÖNEMLİ: Her formattan önce yapmanız gerekenler;

1) Verilerinizi yedekleyin.

2) Şarjınız en az %25 – %30 civarında olsun

3) Format işlemi sırasında asla müdahale etmeyin.

Samsung Galaxy J1 Menüden Format Atma

Samsung Galaxy J1 Fabrika Ayarlarına Döndürme

Menü üzerinden format atmak için öncelikle “Ayarlar > Kişisel > Yedekle ve sıfırla > Fabrika ayarlarına sıfırla > Cihazı sıfırla > Tümünü sil” yolunu izleyin. Böylece telefonunuz sıfırlama işlemine başlayacaktır. Sıfırlama işlemi yani format işlemi süresince telefona hiçbir şekilde müdahale yapmayın. Aksi taktirde Samsung Galaxy J1 telefonunuz bir daha açılmayabilir.

Samsung Galaxy J1 Özellikleri ve Fiyatı

Samsung Galaxy J1 (2016) Özellikleri ve Fiyatı

Samsung Galaxy J1 Mini (2016) Özellikleri ve Fiyatı

Samsung Galaxy J1 Tuş İle Format Atma

samsung-galaxy-j1-format-atma

Samsung Galaxy J1 Donanımdan Format Atma

ÇOK ÇOK ÖNEMLİ!!!!! SAMSUNG’UN SON YILLARDA ÇIKAN MODELLERİNDE DONANIMDAN (TUŞLARI KULLANARAK) FORMAT ATTIKTAN SONRA KURULUM YAPARKEN EN SON KURULU OLAN GMAİL HESAP BİLGİLERİNİ İSTEMEKTEDİR. BAZEN BU BİLGİLERİ DOĞRU BİLE GİRSENİZ KABUL ETMİYOR VE TELEFONU TEKNİK SERVİSE GÖNDERMEK ZORUNDA KALIYORSUNUZ. BU NEDENLE YA TELEFONDA KURULU OLAN GMAİL HESABINI KALDIRDIKTAN SONRA FORMAT ATIN YADA BU YÖNTEM İLE FORMAT ATMAYIN.

Bu yöntem telefonuza erişim yapamadığınız yada telefonunuzun açılmaması gibi zamanlarda kullanabilirsiniz. Örneğin desen kilidinin, mail adresinin ve şifrenin unutulduğu zamanlar gibi.

Eğer Samsung Galaxy J1 telefonunuza tuşları kullanarak format atmak istiyorsanız öncelikle telefonunuzu tamamen kapatın. Telefonunuz kapandıktan sonra önce “Güç” tuşuna basıp 2-3 saniye bekleyin ve ardından elinizi bütün tuşlardan çekip hemen arkasından “Güç” tuşu, “Ana Ekran (Home)” tuşu ve ses açma tuşlarına birlikte basmalısınız. Telefonunuz kapandıktan sonra “Güç” tuşu, “Ana Ekran (Home)” tuşu ve ses açma tuşunu kullanmanız gerekiyor. Bu 3 tuşa aynı anda basın ve ekranda marka ve model yazılarını gördüğünüzde “Güç” tuşundan parmağınız çekin ve diğer iki tuşa basmaya devam edin. Samsung Galaxy J1 cihazınızın ekranında Android robotunu gördüğünüzde diğer tuşları da bırakabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Samsung Galaxy J1 telefonunuzun artık dokunmatik devredışı kaldığı için menüler arasında gezmek için ses açma/kapama tuşlarını onay için ise güç tuşunu kullanacaksınız. Karşınıza gelen ilk ekranda bir takım seçenekler göreceksiniz. Bu seçenekler arasından “wipe data/factory reset” seçeneği üzerine gelin ve güç tuşu ile onaylayın. Sonraki ekranda “Yes — delete all user data” seçeneğine gelin ve güç tuşuna basın.

Artık Samsung Galaxy J1 cihazınızda format işlemi başlamış oldu. İşlem bittikten sonra bazı hataların önüne geçmek amacıyla ses açma/kısma tuşlarını kullanarak ekrandaki seçeneklerden “wipe cache partition” seçeneği üzerine gelin ve güç tuşuna basın. Bu işlemden sonra telefona format atılmış oldu. Samsung Galaxy J1 cihazınızı artık açabilirsiniz ama bunun için yani telefonu yeniden açmak için ses açma/kısma tuşlarını kullanarak ekrandaki “reboot system now” seçeneğine gelin ve güç tuşuna basın.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com