Kategoriler
Ne & Nasıl

Samsung Galaxy J7 Format Atma

Format Atmadan Önce Uyarılar

Galaxy J7 telefonunuza format atmadan önce şarjınızın en az %25-30 civarında olması gerekiyor. Ayrıca format işlemi sırasında telefonunuzu asla kapatmaya çalışmayın ve müdahale etmeyin. Yoksa telefonunuz bir daha açılmayabilir. Ayrıca rehber, galeri, mesaj v.b. tüm verilerinizi mutlaka yedekleyin.

Sponsorlu Bağlantılar

Galaxy J7 Menüden Format Atma

Galaxy J7 model telefona format atmanın ilk yolu menüden format atmaktır. Bunun için ana menüdeki “Ayarlar” bölümüne, sonrasında “Yedekle ve sıfırla > Fabrika ayarlarına sıfırla > Cihazı sıfırla > Tümünü sil” yolunu izleyin. Artık telefonunuz format atma işlemine başlayacaktır.

Samsung Galaxy J7 Özellikleri ve Fiyatı

Tuşları Kullanarak Format Atma

ÇOK ÇOK ÖNEMLİ!!!!! SAMSUNG’UN SON YILLARDA ÇIKAN MODELLERİNDE DONANIMDAN (TUŞLARI KULLANARAK) FORMAT ATTIKTAN SONRA KURULUM YAPARKEN EN SON KURULU OLAN GMAİL HESAP BİLGİLERİNİ İSTEMEKTEDİR. BAZEN BU BİLGİLERİ DOĞRU BİLE GİRSENİZ KABUL ETMİYOR VE TELEFONU TEKNİK SERVİSE GÖNDERMEK ZORUNDA KALIYORSUNUZ. BU NEDENLE YA TELEFONDA KURULU OLAN GMAİL HESABINI KALDIRDIKTAN SONRA FORMAT ATIN YADA BU YÖNTEM İLE FORMAT ATMAYIN.

Kullanacağınız bu yöntem özellikle desen modeli unutulduğunda yada telefona erişim yapılamadığında kullanılır. Öncelikle telefonunuz kapatın. Daha sonra “Güç” tuşu, “Ses açma” tuşu ve “Ana ekran (Home)” tuşuna aynı ana basıyoruz.  Ekrana Samsung Galaxy J7 yazısını gördüğünüzde parmağınızı “Güç” tuşundan çekin ve diğer tuşlara basmaya devam edin. Ekranda Android robot resmini gördüğünüzde artık tuşları bırakabilirsiniz. Geri kalan işlem Android cihazlarda standart format işlemi.

Samsung Galaxy J7 format atma

Kurtarma modu ekranında karşınıza çıkan menülerden “wipe data/factory reset” yazısı üzerine ses kısma tuşu ile gelin ve güç tuşuna basarak “OK” deyin. Daha sonra karşınıza çıkan ekrandaki seçeneklerden “Yes — delete all user data” yazısı üzerine ses kısma tuşu ile gelin ve güç tuşu ile “OK” deyin. Ekranda “Siliniyor” şeklinde bir yazı belirecektir. İşlem bittikten sonra telefonunuz sıfırlanıyor ama bazı çakışmaların önüne geçmek için karşınıza çıkan ekranda “wipe cache partition” seçeneği üzerine gelip güç tuşuna basın. Bu işlem de bittikten sonra telefonu açmak için kurtarma modu ekranındaki “reboot system now” yazısı üzerine gelip güç tuşuna basın. İşlem bittikten sonra kurulum ekranı açılacaktır. Artık telefonunuzu kendinize göre kurabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com