Kategoriler
İnceleme Özel

Samsung Galaxy J7 Max İnceleme

Samsung Galaxy J7 Max Hakkında Her Şey

Samsung, kısa bir süre önce Galaxy J7 Pro ve Galaxy J7 Max akıllı telefonlarını piyasaya sundu. Galaxy J7 Max, seride satışa çıkacak ilk telefon oldu. Ayrıca Samsung Pay Mini ile birlikte Samsung’un ilk Samsung akıllı telefonu ve şirketin ilk orta segment telefonu olan 4 GB RAM ve MediaTek Helio P20 SoC ile birlikte geliyor. Akıllı telefonun fiyatı uygun mu? İncelemenin tamamını inceleyelim.

Sponsorlu Bağlantılar

Samsung Galaxy J7 Max Kutu İçeriği

  • Samsung Galaxy J7 Max telefon
  • 2-Pin şarj cihazı (5V-1.55A)
  • Mikro USB kablosu
  • Kulaklık
  • SIM ejektör aracı
  • Hızlı başlangıç kılavuzu ve garanti bilgileri

Ekran, Donanım ve Tasarım

Samsung Galaxy J7, şirketin en yeni akıllı telefonlarıyla aynı kavisli tasarıma sahip. 1920×1080 piksel çözünürlüğüne ve 386 ppi piksel yoğunluğuna sahip 5.7 inç IPS 2.5D kavisli cam ekrana sahiptir. Ekran parlak, iyi görüş açısı, canlı renk çıkışı sunuyor ve güneş ışığının görünürlüğü de iyi. Buna rağmen J7 Pro gibi bir AMOLED paneli yok. Samsung, ekranın Corning Gorilla Glass veya başka sertleştirilmiş camlarla korunup korunmadığını söylemediğinden ekstra güvenlik almak gerekir diye düşünüyorum. Ekran parlak değil ve kolayca parmak izini çekmez.

Telefon, yan taraflarda yaklaşık %72 ekran-gövde oranı ve ince çerçeveler var, ancak 5.7 inç ekrana sahip olduğundan tek elle kullanım için çok büyük. Ayrıca yalnızca 3.300 mAh pil içeren 179 gram ağırlığa sahiptir.

Ekranın üstünde bir kulaklık var. Sol tarafta, f/1.9 diyafram açıklığı olan 13 megapikselli bir kamera ve sağdaki normal yakınlık ve ortam ışığı sensörleri seti var. Bir bildirim ışığı yok, ancak sensörlerin yanında selfie flaş var. Ön kamera, video görüşmeleri için iyi. Ekranın altında Ana Ekran (HOME) düğmesinin içine parmak izi sensörü ve her iki yanındaki menü/geri tuşları gömülü. Bu tuşlar arkadan aydınlatmalı değil ancak basıldığında geri bildirim sunuyor.

Telefonun metal gövde yapısı 156.7 mm x 78.8 mm x 8.1 mm ölçülerinde. Güç düğmesi sağ tarafta, garip bir şekilde yerleştirilmiş hoparlör ızgarasında bulunur. Sol tarafta ses yutucuları mevcut. Çift nano SIM yuvası ve microSD kart yuvası da sol tarafta bulunur.

Sponsorlu Bağlantılar

Tabanda 3.5mm ses girişi, Micro USB portu ve birincil mikrofon bulunmaktadır. Üstte hiçbir şey yok. Hibrid SIM yuvasına sahip bir unibody tasarımlı bazı akıllı telefonların aksine, bu cihazın çift nano SIM ve microSD kart yuvaları kullanılmış olması. Arkada, f/1.7 diyafram açıklığı ve tek LED flaşı olan 13 megapiksel bir kamera var. Geçen yıl Galaxy J2 (2016) ile ilk kez tanıtılan kamera çevresinde Akıllı Işık ışığı da bulunuyor.

Telefon 5.7 inç ekrana sahip olduğundan, küçük elleri olan insanlar için sorun olabilir. Telefon tamamen metalden yapılmış değil. Arkanın orta kısmı metaldir ve telefonun üst ve alt kısımları antenlerin bulunduğu bölüm plastikten yapılmıştır. Telefonun üst plastik kısmı, telefon bir yüzey ile temas ettiğinde kolayca çizilebilir. Galaxy J7 Pro’nun 3.600 mAh bataryasından biraz daha küçük, 3.300 mAh yerleşik bir pille doludur. Siyahın dışında Altın renk de gelir.

Kamera

F/1.7 diyaframı ve 13 megapiksel öne bakan f/1.7 diyafram değerine sahip bir 13 megapiksel arka kamera bulunuyor. Kamera kullanıcı arayüzü, sağdan sola hızlıca kaydırdığınızda efekt eklemek için zamanlayıcı, flaş geçiş, görüntü oranı ile birlikte en boy oranı, Galeri, video kaydı ve görüntü yakalama geçişi, selfie kamera geçiş ve birkaç mod seçenekleri içeren Android Nougat çalıştıran diğer Samsung akıllı telefonlara benziyor.

Resimlerinize farklı filtreler ve efektler eklemenize olanak tanıyan yeni bir Sosyal Kamera modu var. Bu resimleri Instant Share seçeneğini kullanarak WhatsApp ve Facebook’la kolayca paylaşabilirsiniz. Ayarlar seçeneği çözünürlüğü seçmenize, konum etiketini değiştirmenize, fotoğraf makinesini hızlıca açmak için Ana Ekran tuşuna iki kez basmanıza, fotoğraf çekmek ve daha fazlasını almak için ses seviyesi tuşlarını kullanmanıza izin veriyor.

Görüntü kalitesine gelince, gün ışığı çekimi, HDR çekimleri ve makro çekimler iyi. F/1.7 diyafram sensörü sayesinde düşük ışıklı çekimler de iyi, ancak daha iyi olabilirdi. Tekli LED flaşı makro çekimlerinde dahi kahredici olmadığından flaşlı görüntüler de iyi. Ön kamera kendini beğenenler için iyidir ve ayrıntılar mevcut. Selfie flaş düşük aydınlatma koşullarında kullanışlıdır. Görüntülü sohbetler için de iyi.

Sponsorlu Bağlantılar

Yazılım, Kullanıcı Arayüzü ve Uygulamalar

Yazılıma gelen telefon, Android 7.0 (Nougat) ile Android güvenlik yamasına sahip Haziran 2017 güncellemesinde çalışıyor. Nougat’ın üst kısmında, TouchWiz UX’e kıyasla daha rafine olan şirketin yeni UX olan Samsung Experience sürüm 8.1 bulunuyor.

Ayrıca, ayrı uygulamalar düğmesi yerine varsayılan olarak yeni bir dikey geçiş arayüzü var. Dolayısıyla ana ekran ile uygulama ekranı arasındaki gezinme bölümünde yukarı veya aşağı doğru hızlıca kaydırmanız gerekir. Ayrıca, ana ekrana uygulamalar ekranı düğmesini ekleme seçeneğine sahipsiniz. Aynı anda birden çok uygulamayı bir klasöre kolayca taşıyabilirsiniz. Uygulamaları kaldırmaya veya bunları açmaya gerek kalmadan Güvenli Klasöre taşıyan görevleri gerçekleştirmenize olanak tanıyan hızlı seçenekler menüsünü açmak için bir uygulama simgesine dokunup basılı tutabilirsiniz.

Açılır bildirim gölgesi, üstte beş geçiş ve tekrar aşağı hızlıca kaydırdığınızda daha fazla gösterir. Düğme sırasını ve düğme ızgarasını kolayca değiştirebilirsiniz. Parlaklık kontrol sürgüsü ve SIM kartları kolayca seçme seçeneği de vardır. Gelişmiş özellikler seçeneği, Play Store’dan indirilen oyunlarınızı ve Galaxy Uygulamalarınızı kolay erişim ve tek elle kolayca telefon kullanmanıza olanak tanıyan tek elle kullanım modu için bir araya getiren Oyunlar Başlatıcısı’na sahiptir. Diğer Android telefonlara benzer şekilde, ilk önce birkaç yıl önce Samsung tarafından tanıtılan Multi Window moduna da sahip.

Ayrıca aynı uygulama için Facebook, WhatsApp ve daha fazlası gibi iki ayrı hesap kullanmanıza olanak tanıyan Çift Messenger’a sahiptir. Aygıt bakım seçeneği, telefonun pil ömrünü, depolama alanını, RAM kullanımını ve güvenliğini tek bir yerde yönetmenizi sağlar. Kişisel verilerinizi ve bilgilerinizi kaydetmenizi sağlayan Samsung Güvenli Klasör var. Bir uygulama veya veriler güvenli klasöre taşındığında Sand Box’a gelir. Bu da daha koruyucu ve şifrelenmiş demektir ki, kötü niyetli saldırılara karşı güvenlik ve gizlilik için başka bir katman eklenmektedir.

Ayrıca favori uygulamalarınızın kopyalarını oluşturabilir ve alternatif profiller yoluyla kolayca erişebilirsiniz. Güvenli Klasör’de depolanan uygulamalardaki tüm notlar, fotoğraflar, kişiler veya tarama geçmişi, Güvenli Klasör dışındaki aynı uygulamalardan ayrı kalacaktır. 4 GB RAM’den 3.74 GB kullanılabilir RAM elde edilir. varsayılan uygulamalar arka planda çalışırken yaklaşık 2.3 GB RAM ücretsizdir. 32 GB’lık dahili bellekten 23,9 GB kullanılabilir. Uyumlu uygulamaları bir SD kart taktığınızda da SD karta taşıyabilirsiniz. Her zamanki gibi yardımcı program uygulamaları ve Google Apps seti dışında akıllı telefon, Ultra veri tasarrufu moduna ve Microsoft Apps – Word, Excel, PowerPoint, OneNote, OneDrive ve Skype’a güç veren Opera Max ile birlikte geliyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Telefon, Samsung’un kendi Samsung Pay ödeme servisinin sürümünü kaldıran Samsung Pay Mini’ye sahip. Samsung Pay uygulaması’na benzer şekilde, ödemelerde nakit para ödülü sunan çeşitli promosyonlar da vardır. Telefonun ayrıca Samsung’un bütçesi Galaxy J2 (2016) ile tanıtılan Smart Glow da bulunuyor. Smart GlowLED bildirim sisteminde arka kameranın etrafında, herhangi bir uygulamanın veya kişinin öncelikli bildirimleri için özelleştirilebilen bir LED halkası vardır.

Ayrıca, bir kullanıcıyı pil, dahili bellek veya mobil veri tüketiminde azaldığında da uyarır. Selfie’ler için Arka Kamerayı Selfie Assist özelliğiyle konumlandırmak için Smart Glow LED halkasını da kullanabilirsiniz. Yüzler mükemmel şekilde çerçeveye konulduktan sonra LED’ler düz renkte parlıyor ve fotoğrafı otomatik olarak çekiyor.

Parmak izi sensörü

Telefonun Ana Ekran (Home) düğmesine yerleştirilmiş bir parmak izi sensörü vardır. Parmağınızı Ana Ekran (Home) düğmesinin üzerinde tutarak telefonun kilidini açarsınız. Islak ise, parmağınızı doğru bir şekilde tanımıyor. En fazla 3 parmak izi ekleyebilirsiniz. Samsung Pay Mini için de kullanılabilir.

Bağlantı

Wi-Fi 802.11 a / b / g / n (2.4 + 5GHz), Bluetooth 4.2 ve GPS + GLONSASS gibi normal bağlantı özelliklerine sahiptir, ancak NFC desteği yok. Çok sayıda bandı destekleyen 4G bağlantısı ve Reliance Jio için Voice-over-LTE (VoLTE) desteği de var. Her iki SIM’de 4G’yi destekliyor ancak bir seferde yalnızca bir SIM’de 4G’yi etkinleştirebilirken diğerinde 3G’ye geçebilirsiniz.

SIM kart yöneticisinden sesli arama, metin ve veri için tercih edilen SIM’i ayarlayabilirsiniz. Smart Dual SIM özelliği vardır. Bu, SIM 1’in numarasına sahip bir kullanıcı telefonda olsa bile, aramaları SIM 2’deki telefon numarasından otomatik olarak iletir. Aramalar için tercih edilen SIM kartı aramalarda veya mesajlarda en son kullanılan SIM kartla eşleşiyorsa, telefonunuzun günlüğünden, mesajlarından veya bildirimlerde yapılan aramalarda hangi SIM kartını kullanmanıza izin veren yeni bir Uyarlanabilir geri arama özelliği bulunuyor. Aynı zamanda USB’de hareket halindeyken (OTG) de destekleniyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Batarya

Pil ömrüne ulaşan 3.300 mAh batarya, ortalama kullanımda bir günden fazla sürer ve 4G, oyun, video oynatma ve daha pek çok şey gibi ağır kullanımlarla bütün gün boyunca dayanır. Güç tasarrufu modu ve aşırı güç tasarrufu modu, pil ömrünü uzatmanıza olanak tanır. Hızlı şarj olmaması, telefonun ana dezavantajıdır çünkü adaptif hızlı şarj olan diğer Samsung telefonlarda yaklaşık 1 buçuk saate kıyasla telefon şarjı yaklaşık 2 buçuk saat sürer.

Sonuç

Galaxy J7 Max, Samsung’un orta segment “J serisi” telefonlarındaki diğer telefonlara ve hatta doğrudan rakiplerinden biri olan Moto G5 Plus’a kıyasla biraz pahalı. Bu sefer Samsung, enerji verimliliği yüksek olan kendi 14nm Exynos 7 Octa 7870 veya Snapdragon 625 SoC yerine MediaTek Helio P20 Octa-Core SoC ile geldi ancak gerçek hayattaki performansı iyi.

Ayrıca J7 Pro gibi bir AMOLED ekrana sahip değil. Smart Glow ışığı olmasına rağmen, bildirim eksikliği için LED’i tam olarak telafi etmez ve telefonların çoğu günümüzde hızlı şarj ile gelen çoğu telefonda hızlı şarj desteği yok. Telefonun ana satış noktası Samsung Pay Mini ve Sosyal Kamera özellikli. Samsung Pay Mini iyi bir ek olsa da, Sosyal Kamera özellikleri Snapchat, Instagram ve diğer sosyal uygulamalarda zaten mevcut.

Artıları

  • İyi performans
  • Iyi kameralar
  • İyi pil ömrü

Eksileri

  • Hızlı şarj olmaz
  • Çiziklere eğilimli olarak geri dön
  • Yüksek tarafta hafif fiyat
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com