Kategoriler
Ne & Nasıl

Samsung Galaxy Note 3 Format Atma

Samsung Galaxy Note 3 Nasıl Format Atılır?

Bazı nedenlerden dolayı Samsung Galaxy Note 3 model telefonunuza format atmanın iki yolu var. Birisi menü üzerinden format iken diğeri tuş kombinasyonu kullanmak. Her iki durumda da format atabilirsiniz. Ama tuş kombinasyonu biraz daha teknik bilgi istediği için bu bilgiye sahip olamyanların menü üzerinden format atması daha uygun olacaktır.

Sponsorlu Bağlantılar

Samsung Galaxy Note 3 Telefona Format Atmadan Önce

ÇOK ÖNEMLİ: Her formattan önce yapmanız gerekenler;

  • Verilerinizi yedekleyin.
  • Şarjınız en az %25 – %30 civarında olsun
  • Format işlemi sırasında asla müdahale etmeyin.

Samsung Galaxy Note 3 Menüden Format Atma

Samsung Galaxy Note 3 Fabrika Ayarlarına Döndürme

Menü üzerinden format atmak için öncelikle “Ayarlar > Genel > Hesaplar ve yedekleme > Yedekle ve sıfırla > Fabrika ayarlarına sıfırla > Cihazı sıfırla > Tümünü sil” yolunu izleyin. Böylece telefonunuz sıfırlama işlemine başlayacaktır. Sıfırlama işlemi yani format işlemi süresince telefona hiçbir şekilde müdahale yapmayın. Aksi taktirde Samsung Galaxy Note 3 telefonunuz bir daha açılmayabilir.

Samsung Galaxy Note 3 Tuş İle Format Atma

samsung-galaxy-note-3-format-atma

Samsung Galaxy Note 3 Donanımdan Format Atma

Eğer Samsung Galaxy Note 3 telefonunuza tuşları kullanarak format atmak istiyorsanız öncelikle telefonunuzu tamamen kapatın. Telefonunuz kapandıktan sonra “Güç” tuşu, “Ana Ekran (Home)” tuşu ve ses açma tuşunu kullanmanız gerekiyor. Bu 3 tuşa aynı anda basın ve ekranda marka ve model yazılarını gördüğünüzde “Güç” tuşundan parmağınız çekin ve diğer iki tuşa basmaya devam edin. Samsung Galaxy Note 3 cihazınızın ekranında Android robotunu gördüğünüzde diğer tuşları da bırakabilirsiniz.

Samsung Galaxy Note 3 telefonunuzun artık dokunmatik devredışı kaldığı için menüler arasında gezmek için ses açma/kapama tuşlarını onay için ise güç tuşunu kullanacaksınız. Karşınıza gelen ilk ekranda bir takım seçenekler göreceksiniz. Bu seçenekler arasından “wipe data/factory reset” seçeneği üzerine gelin ve güç tuşu ile onaylayın. Sonraki ekranda “Yes — delete all user data” seçeneğine gelin ve güç tuşuna basın.

Format atma işlem bittikten sonra ses açma/kısma tuşları ile “wipe cache partition” seçeneği üzerine gelin ve güç tuşuna basın. Sonrasında ise ekrandaki “reboot system now” seçeneğine gelin ve güç tuşuna basın.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com