Kategoriler
Mobil

Samsung Galaxy Note 3’ün Özellikleri Nasıl Olacak?

Samsung Galaxy Note 3

Samsung’un tablet telefon karışımı phablet modeli olan Galaxy Note serisinin yeni modeli olan Galaxy Note 3 için geri sayıma geçildi. Galaxy S4’ten sonra merakla beklenen Galaxy Note 3 modelinin yaz sonuna doğru resmen tanıtılması bekleniyor.Peki Galaxy Note 3’ün özellikleri nasıl olacak?

Sponsorlu Bağlantılar

Samsung‘un 3. nesil modelini tanıtmaya hazırlandığı Galaxy Note 3 için iddialar gelmeye devam ediyor. Aynı zamanda çıkan Galaxy S modeline benzer özelliklerle gelen Galaxy Note ailesi, aynı işlemcinin biraz daha hızlandırılmış sürümünü ve daha büyük ekran yapısı ile geliyordu. Galaxy Note’a en büyük özelliği katan farklılık ise S-Pen kalem.

Galaxy Note 2 ve Galaxy S3‘e bakacak olduğumuzda kameraların aynı olduğunu, işlemcilerin de aynı olduğunu, işlemci yapısındaki 200 MHz’lik hız farkı ve 2 GB RAM‘i saymazsak, donanımsal açıdan büyük farklılıklar bulunmadığını hatırlatalım.

Galaxy Note 3’ün işlemcisi

Galaxy Note 3‘te de Samsung‘un çok farklı bir yapı izlemesi beklenmiyor.Galaxy S4‘te kullanılan Exynos 5 Octa işlemcisinin 1.8 GHz’de çalışan versiyonunu kullanması beklenen ürün, artık LTE ünitesi de desteklediğinden tek bir sürüme sahip olacak.

Galaxy S3 ve S4‘teki gibi LTE desteği için Snapdragon işlemcili ikinci bir modelin olmaması beklenen Galaxy Note 3, sadece Exynos çipsetiyle gelecek.

Sponsorlu Bağlantılar

Kullanılacak Exynos çipi hakkında farklı iddialar da var. Bu iddialardan biriSamsung‘un 8 çekirdekli Exynos 5 Octa‘yı değil de 4 çekirdekli ARM Cortex A15 tabanlı Exynos 5440′ı da kullanabilir. Eğer bu işlemciyi kullanırsa, Galaxy Note 3‘te Mali 600 serisi bir grafik işlemci kullanılacak. Fakat Samsung, bu zamana kadar Galaxy S ve Note ailelerini farklı yapıda işlemcilerle çıkarmadı. Bu yüzden, ortaya atılan iddianın ne kadar gerçek olacağı merakla bekleniyor.

Galaxy Note 3’ün ekranı

Samsung‘un Galaxy S4‘te kullandığı ve yüzde 25‘e yakın daha az güç tüketen yeni nesil PHOLED ekran teknolojisi, Galaxy Note 3‘te de kullanılacak.

PenTile tabanlı olsa da Galaxy S4′teki yeni dizilim teknolojisini kullanması beklenen ekran, Full HD çözünürlüğünde olacak ve 5.7 ya da 5.9 inçbüyüklüğünde olacak.

Galaxy S3 ve S4‘deki gibi ekran büyüyecek, fakat ufalan çerçeveler sayesinde telefonun kasasında büyüme olmayacak. Kısaca Galaxy Note 2 ile aynı boyutta, fakat ekranı daha büyük bir telefon geliyor diyebiliriz.

Galaxy Note 3’ün işletim sistemi

Android 5.0 Key Lime Pie işletim sisteminin IFA 2013‘ten önce çıkması bekleniyor. Samsung‘un, tıpkı Galaxy Note 2‘de yaptığı gibi Galaxy Note 3‘te de yeni sürümü kullanması bekleniyor. TouchWiz Nature UX2.0arayüzünün de Android 5.0′a göre uyarlanacağı söylenen telefonlarda, S-Pen haricinde diğer özelliklerin Galaxy S4 ile benzer olacağı söyleniyor.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com