Kategoriler
Galeri Mobil

Samsung Galaxy S5 Batarya Ömrü Uzayacak

Batarya Ömrü Uzuyor

Geçtiğimiz ay tanıtımı yapılan Samsung Galaxy S5 batarya konusunda rakiplerinin arkasında kalmıştı. Rakipleri en az 3000 mAh bataryaya sahip iken Samsung Galaxy S5 2800 mAh batarya da kaldı. Ama batarya tasarrufu yazılımları geliştiren Lucid firması tarafından ygeliştirilen yazılım sayesinde Samsung Galaxy S5 batarya ömrü artacak.

Lucid Şirketi Devreye Girdi

Samsung, yeni amiral gemisi Galaxy S5’te batarya tasarruf yazılımları geliştiren Lucid firmasının NavExtend, WebExtend ve GamExtend adlı çözümlerini kullanarak yakında piyasaya sunulacak olan cihazın batarya ömrünü arttırmayı hedefliyor. Lucid’in sunduğu çözümler şirket blogunda yayınlanan verilere göre oyun oynarken, internette sörf yaparken, video oynatırken ve navigasyon özelliklerini kullanırken batarya tüketimini düşürüp cihazın ısınmasını engelleyerek daha düşük enerji gereksinimi ile daha yüksek performans vaat ediyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Samsung Galaxy S5-AmoledHD

 

NavExtend Özelliği

NavExtend özelliği, GPS ve navigasyon özelliklerini kullanırken batarya ömrünün %25’e kadar arttırılmasını sağlıyor. Navigasyon özelliği kullanılırken ekran içeriğinin yenilenme hızını düşürerek grafik işlemcinin yükünü azaltan bu özellik, aynı zamanda cihazın ısınmasını da engelliyor.

WebExtend Özelliği

Bu özellik, internet tarayıcısı kullanılırken NavExtend özelliğine benzer bir yöntem kullanarak batarya ömrünü %25 daha fazla arttırma potansiyeline sahip. Tarayıcının ihtiyacı olan grafik gücü ile grafik işlemci üzerindeki fazla yükü dengeleyen, bu sayede de cihazın ısınmasını engelleyen bu özellik, mevcut Android tarayıcıları ile çalışıyor.

GamExtend Özelliği

Halihazırda Galaxy Note 3’e entegre edilmiş olan bu özellik, yoğun grafikli uygulamaların güç tüketimini düzenleyerek konvansiyonel standartlara oranla %50 daha fazla batarya ömrü vaat ediyor. Galaxy S5 cihazında 2800 mAh’lik batarya kullanan Samsung, bu özellikleri çekirdek düzeyinde entegre edebilir. Henüz konuyla ilgili tüm detaylar açığa kavuşmuş değil, yeni detaylar edindikçe sizlerle paylaşıyor olacağız.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com