Kategoriler
Ne & Nasıl

Samsung Galaxy S8 Ekran Görüntüsü Alma

Samsung Galaxy S8 Ekran Görüntüsü Alma Yöntemleri

Samsung Galaxy S8 model telefonda ekran görüntüsünü almak oldukça basit bir işlem. Samsung Galaxy S8 telefonun ekran görüntüsünü almanın 1 yolu var. O da tuş kombinasyonlarını kullanmak.

Sponsorlu Bağlantılar

Samsung Galaxy S8 Tuş ile Ekran Görüntüsü Alma

Öncelikle Samsung Galaxy S8 telefonunuzda ekran görüntüsü almak istediğiniz ekranı açın. Sonrasında ise “Güç” tuşu ile “ses kısma” tuşuna aynı anda basın ve bir süre bekleyin. Böylece Samsung Galaxy S8 telefonunuzda ekran görüntüsü almış olursunuz.

Zaten ekran görüntüsü alındığı zaman fotoğraf çekerken çıkan sese benzer bir ses çıkacaktır ve ana ekranın üst kısmındaki bildirim bölümünde ekran görüntüsünü aldığınızı bildiren bir bildirim göreceksiniz.

Ayrıca Galaxy S8 modelinde ekran görüntüsü alındığında ekranın en altında 4 farklı seçenek çıkıyor. Bunlardan birisi Scroll Capture (Kaydırarak yakalama). Bu seçeneğe dokunursanız ekran otomatik aşağı kaydırılıyor ve tekrar ekran görüntüsü alınıyor. İsterseniz tekrar devam edebilirsiniz. Böylece alt alta birden fazla ekranı tek bir ekranda görüntüsünü alabilirsiniz.

Diğer bir seçenek Draw seçeneği. Bu seçenekle almış olduğunuz ekran görüntüsü üzerinde çizimler, işaretlemeler yapabilirsiniz. Diğer bir seçenek Crop yani kırpma seçeneği. Bununla da almış olduğunuz ekran görüntüsünün istenmeyen yerlerini kesip atabilirsiniz. Son seçenek ise Share yani paylaş seçeneği. Bu seçenek ile de almış olduğunu ekran görüntüsünü istediğiniz kişiler ile paylaşabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Samsung Galaxy S8 Hareket Sensörü ile (Avuç İçi) Ekran Görüntüsü Alma

Diğer bir seçenek ise hareketler sensörünü kullanmak. Bunun için menüden “Ayarlar > Gelişmiş Özellikler” yolunu izleyin. Karşınıza çıkan ekrandaki seçenekler arasında “Ekranı yakalamak için avuç içi ile kaydırın” seçeneğini aktif hale getirin.

Sonrasında ekran görüntüsü almak istediğiniz ekranı açın ve elinizi Samsung Galaxy S8 telefonunuza dikey bir şekilde yani avuç içiniz yada elinizin sırtı ekrana bakmayacak ve parmak uçlarınız telefonun üst bölümüne gelecek şekilde sağa yada sola doğru hareket ettirin. Böylece Samsung Galaxy S8 telefonunuzda ekran görüntüsü almış olursunuz. Zaten ekran görüntüsü alındığı zaman fotoğraf çekerken çıkan sese benzer bir ses çıkacaktır ve ana ekranın üst kısmındaki bildirim bölümünde ekran görüntüsünü aldığınızı bildiren bir bildirim göreceksiniz.

Samsung Galaxy S8 Ekran Görüntüsü Nereye Kaydedilir?

Samsung Galaxy S8 model bir telefonda ekran görüntüsü her zaman Galeriye kaydedilir. Galeriye girdiğiniz zaman buraya kaydedilen ekran görüntüleri üzerinde istediğiniz işlemleri yapabilirsiniz.

Samsung Galaxy S8 Ekran Videosu Kaydetme

Samsung Galaxy S8 akıllı telefonda ekrandaki işlemlerin videosunu çekmek için ekstra bir uygulamaya ihtiyacınız var. Bunun için Google Play Store’a girip “ekran video kaydedici” veya “ekran videosu çekme” şeklinde aramalar yaparak ihtiyacınıza uygun uygulamayı indirin.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com