Kategoriler
Ne & Nasıl

Samsung Galaxy Telefonlarda Parmak İzi Kilidini Açma/Kapatma

Galaxy Telefonlarda Parmak İzi Kilidi Koruması

Bilindiği gibi son çıkan üst seviye akıllı telefonlarda artık parmak izi kilidi seçeneği de mevcut. Böylelikle o telefonu sahibinden başka kimse açamaz. Yani nedeni güvenlik. Bunu görebileceğimiz bazı Galaxy modelleri Galaxy S5, Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, Galaxy S6 Edge+, Galaxy Note 5 v.b. Gördüğünüz gibi hep üst seviye modellerinde bu özellik var. Eğer sizde bu modellerden birine sahipseniz ve parmak izi kilidi ile telefonunuzu kilitlemek istiyorsanız bunu kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Parmak İzi Okuyucu Kilidi Nasıl Açılır, Nasıl Kapatılır?

Öncelikle “Ayarlar>Kilit Ekranı” yolunu izleyin. Eğer hiçbir kilit ekranı belirlememiş iseniz karşınıza çıkan pencerede tek bir seçenek olacak, o da “Kilit ekranı” seçeneği.

Bu seçeneğe de dokunun. Sonrasında karşınıza 5-6 adet seçenek çıkacaktır.

Bunlar kaydırma kilidi, model kilidi, parmak izi, PIN, parola gibi. Bunlardan parmak izi kilidi bölümüne girin. Karşınıza çıkan pencerede “OK” tuşuna dokunun.

Daha sonra sizden parmağınızı parmak izi okuyucu alanına parmağınızı koyup işlem tamamlanana kadar beklemenizi isteyecek. Bazı telefonlar 3 adet, bazıları 5 adete kadar parmak izi ekleme seçeneği sunmakta.

Sponsorlu Bağlantılar

Doğru bir şekilde bu işlemi yaptıktan sonra sizden bir de ikinci bir güvenlik için şifre isteyecektir. Eğer parmak izi kilidinde bir sorun olursa bu şifre ile telefonu açabileceksiniz. Artık parmak izi kilidini oluşturulmuş oldu.

Bundan sonra telefonunuzu parmak iziniz ile açacaksınız. Parmak izi kilidini kapatmak için ise yine aynı yolu izleyerek pasif edebilirsiniz.

Bazı Samsung Telefonlarda Parmak İzi Ekleme

Samsung Galaxy Note8 Parmak İzi Kilidi Ekleme

Samsung Galaxy S8 Parmak İzi Kilidi Ekleme

Samsung Galaxy S8 Plus Parmak İzi Kilidi Ekleme

Samsung Galaxy S7 Parmak İzi Kilidi Ekleme

Samsung Galaxy J5 Pro (2017) Parmak İzi Kilidi Ekleme

Samsung Galaxy J7 Pro Parmak İzi Kilidi Ekleme

NOT: BU YAZI 18.12.2017 TARİHİNDE GÜNCELLENMİŞTİR. EĞER BU KONUDA SORMAK İSTEDİĞİNİZ BİR SORU OLURSA LÜTFEN YORUM BÖLÜMÜNDEN BİZLERE YAZIN. CEVAPLAMAKTAN MEMNUNİYET DUYARIZ.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com