Kategoriler
Teknoloji

Samsung Pay Nedir? Samsung Pay İle Ödeme Nasıl Yapılır?

IFA 2015’te Samsung Pay Tanıtıldı

Apple Pay ödeme sistemine rakip olarak çıkartılan Samsung PAy ödeme sistemi son yıllarda konuşulan konulardan birisiydi. Bu hizmet IFA 2015 fuarında tanıtıldı. Oldukça iddaalı gözüken bu hizmet bütün dünyaya yayılmayı hedefliyor.  IFA 2015’te nasıl kullanıldığını anlatmak için bir stand kuran Samsung, nasıl ödeme yapılacağını geniş geniş anlatıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Samsung Pay Nedir? Nasıl Ödeme Yapılır?

Öncelikle Samsung telefonunuza yada tabletinize kredi kartlarınızın tanımlı olması gerekiyor. Ödeme yapacağınız zaman ödeme tutarı belli olduktan sonra hangi kredi kartınızla ödeme yapacağınızı seçin. Ardında ya şifre girerek yada parmak izi ile onay veriyorsunuz. Sonrasında ödeme gerçekleşmiş oluyor.

samsung pay ile ödeme yapma

Ödemeyi iki türlü yapabiliyorsunuz. Birisi NFC sistemi. Yani Samsung telefonunuzu ödeme yapacağınız cihaza yaklaştırıyorsunuz, hepsi bu kadar. Diğer yöntem ise MST sistemi. Yani Manyetik Güvenlik Aktarımı. Bu teknoloji de temassız bir şekilde ödeme yapmanızı sağlıyor. Her iki şekilde de güvenli bir ödeme yapmış oluyorsunuz. MST teknolojisinin olmasının nedeni eski tip POS cihazları ile ödeme yapılabilecek.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com