Kategoriler
Özel Soru Cevap

Satın Alınabilecek Uygun Fiyatlı Akıllı Telefonlar

Sizin sorunuz:

Sponsorlu Bağlantılar

[question] Merhaba ben yeni bir telefon almak istiyorum ama ne alacağım bilmiyorum bana önerebileceğiniz bir telefon var mı? Tabi fiyatı da uygun olursa sevinirim [/question]

Bizim cevabımız:

Merhaba;

Benim bu konuda sahip olduğum ve savunduğum düşüncem şu; bir telefonun markası ve modeli hiç önemli değil. Önemli olan sahip olduğu donanımsal ve yazılımsal özelliklerdir. Bunun içinde biraz teknik bilgiye sahip olmalısınız. Bu durumda şu soruyu karşımıza çıkarıyor. Daha doğrusu doğru soru şu olmalı; İdeal özelliklere sahip telefon nasıl olmalı?

2016 Ağustos ayına göre bir ideal telefonun sahip olması gereken donanımsal özellikler;

1 – İşlemci: Öncelikle bir mobil cihaz için en önemli donanımlardan birisi işlemcidir. Şu anda normal bir telefon kullanıcısının telefonunda 1 tane 4 çekirdekli yada 4+4 şeklinde 2 tane 4 çekirdekli işlemci olması yeter. Tek bir tane 8 çekirdekli işlemciye hem ihtiyacınız yok (olursa tabi ki daha iyi olur) hemde bu fiyatı çok fazla yükseltir.

2 – RAM: Bir sonraki donanım bellek yani RAM’dir. Standart bir telefon kullanıcısının işini 2 GB RAM görür. Ama uyugn fiyatlı birçok telefonda 2 GB’dan daha fazla RAM mevcut. Böyle uygun fiyatlı bir telefon bulursanız kaçırmayın.

Sponsorlu Bağlantılar

3 – Ekran: Ekran boyutu sizin zevkinize kalmış bir durum ama ekran çözünürlüğü ve ekran koruması donanımları da önemli. Eğer sizin için önemli olan ekranın çok daha net olması değil de bataryanın ömrünün uzun olması ise o zaman HD kalite bir çözünürlüğe sahip telefon size yeter. Bu da 1280X720 piksele yada sadece 720 piksele sahip bir telefon almanız gerekir. Eğer 1080 piksel bir telefon alırsanız bu Full HD ekran demek ve böyle bir ekran şarjın süresini oldukça kısaltır ve telefon fiyatını da etkiler. Ekran koruması ise şu an için en azından Corning Glass 3 olursa iyi olur. Ama olmasa da olur. Çünkü 20 TL’ye ekran korumaları satılmakta.

4 – Ağ Bağlantısı: Bu telefon en az 4G’yi (ülkemizde 4.5G diyoruz) desteklemesi gerekir. Modemin CAT6 olursa daha iyi olur.

5 – Depolama Alanı: Depolama alanı sizin tercihinize kalmış. 16 GB, 32 GB v.b. Ama en azından microSD kart desteği olmasını tercih edin.

6 – SAR Değeri: bu değer 0.5 W/kg yada en azından 1 W/kg olmasını tercih edin. Ama asla 1 W/kg’den büyük olmasın.

7 – Kamera: Kameranın megapikseli kendi tercihinize kalmış. Ama artık standart olarak arka kamera 13 MP ön kamera ise 5 MP yada 8 MP.

Sponsorlu Bağlantılar

8 – Batarya: Bataryası en azından 3.000 mAh olması iyi olur. Ayrıca çıkarılabilir olması iyi olur ama diğer özelliklere sahip olan ama çıkarılamaz bataryaya sahip olan bir telefon olursa çekinmeden satın alın.

Satın Alınabilecek Uygun Fiyatlı Akıllı Telefonlar

2016 Ağustos ayına göre bir ideal telefonun sahip olması gereken yazılımsal özellikler;

1 – İşletim sistemi olarak Android seçmeniz size özgürlük sağlar. iOS işletim sisteminin hırsızlara karşı aldığı önlemler büyük sıkıntılar yaşatabilmekte. Windows Phone ise kullanım oranı az ve çıkan bir çok popüler uygulama ve oyunların Windows Phone sürümleri ya geç çıkmakta yada hiç çıkamamakta.

Android işletim sistemi seçerken de en azından Android 5.0 olması ve Android 6.0 güncellemesi alabilecek bir telefon olsun.

2016 Ağustos ayına göre bir ideal telefonun sahip olması gereken fiyatı;

Sponsorlu Bağlantılar

Şuanda standart bir telefonun ülkemizdeki fiyatı 800 TL ile 1.500 TL arasında değişmekte. Bu fiyat farkı ise markalara göre değişmekte. Örneğin Asus Zenfone 2 Laser modelleri 800 TL’den başlamakta. Marka ve modeller değiştikçe fiyat 1.500 TL’ye kadar çıkmakta. Ama 1.500 TL’den fazla para verdiğiniz telefon ya lükstür yada o parayı hak etmiyordur.

Sonuç

Satın alacağınız standart bir akıllı telefonun sahip olduğu özellikleri sıraladım. Bu özelliklere sahip bir telefonun markası Samsung, HTC, LG, Huawei olması pekte önemli değil. Ama ülkemizde yaygın satış sonrası hizmet sunan bir markayı seçmenizi öneririm. Bunun içinde Samsung, Huawei, Asus, LG gibi markalar rahatlıkla seçilebilir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com