Kategoriler
Ne & Nasıl Özel

Selfie Çekmenin İpuçları – En İyi Selfie Nasıl Çekilir?

En İyi Selfie (Öz Çekim) Çekmenin Püf Noktaları

Akıllı telefonlarda ön kamera çıktığından beri insanlar kendi kendilerinin hayranı oldular. Cep telefonunuzun ön kamerası kendinize, videolara ve video görüşmelerinize yapmanıza yardımcı oluyor. Selfie çubukları gibi araçlar da selfie deneyimini daha eğlenceli hale getirmek için icat edilmiştir. Birçok ünlüler dahi sosyal medya profillerinde bazı nedenlerden ötürü kendilerini paylaşıyorlar. Dünyaya güvenini göstermenin gerçekten eğlenceli bir yolu var. Ünlülerle tanışmak, muhteşem mekanlarda bulunmak, bir takım maceralar yaşamak, bir ödül veya derece almak, unutulmaz bir anı yaşamak v.b. olaylarda kendimizi de o fotoğraf karesinde görmek isteriz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bazı insanların harika şaşırtıcı benliklerini nasıl harika pozlarla birleştirdiklerin merak ediyorsanız ama aynı şeyi yapmayı denediğimizde tamamen başarısız oluyorsanız o zaman selfie çekmenin ipuçlarını bilmiyorsunuz demektir. Bu muhteşem resimleri nereden buluyorlar? Bahsedeceğimiz ipuçları selfie çekmeyi sevmenizi ve bu selfielerden daha fazla hoşlanmanızı sağlayacaktır.

Mükemmel Selfies Nasıl Çekilir?

Aslında bir selfie çektiğinizde veya bir başkasının selfie’sine katıldığınızda hatırlamanız gereken bazı hızlı ipuçları vardır. Bunları yaparsanız hiçbir zaman kötü selfilerde çıkmazsınız.

1 – Mükemmel Işığı Bulun; Bu bir zorunluluktur. İnanılmaz selfie’leri donuk ışığa veya ışığa sürükleyemezsiniz. Eğer bir odadaysanız ya da güneşin karşısında iseniz güneş ışınlarına karşı durun. Hiçbir zaman sırtınızı ışınlara doğru dönmeyin. Mükemmel aydınlatma, benliğinizi daha iyi hale getirmenin anahtarıdır. Uygun aydınlatma altındayken cildiniz en iyi şekilde görünecek, saçlarınız parlayacak ve bu şeyler kesinlikle daha iyi benlik yapmaya katkıda bulunacaktır.

2 – Bir Selfie Çekmeden Önce Kendinizi Kontrol Edin; Selfie çekmeden önce kendinizi kontrol etmelisiniz. Örneğin elbisenizi, saçınızı, v.s.

Sponsorlu Bağlantılar

3 – Arka Planınızı Kontrol Edin; Hepimiz mükemmel bir selfie olsun istiyoruz ama arka planı hesaba katmıyoruz. Çünkü kötü bir arka plan kötü bir selfie demektir.

4 – Farklı Açılarla Deneyin ve Başınızı Eğin; Her zaman basit düz selfie çekmeyin. Başınızı eğin, selfiede tamamen farklı bir etkiye sahiptir. Farklı açılardan deney yapmış olabilirsiniz. Gelecekte onları sonsuza kadar kullanabilmeniz için tüm açılardan size uygun olanı bulacaksınız. Ne kadar çok resim çekersen o kadar çok şeyi keşfedeksiniz. Bu nedenle farklı açılarda ve pozlarda daha fazla resim çekin.

5 – Bir Poz Bulun ve Kendinizi İfade Edin; Resminiz için hazırlanın. Sadece resim çekmeyin. Farklı pozlar, farklı saç stilleri deneyin. Kendinize gülümseme, yumruk atma, sırıtma veya kaş çatma ile kendinizi ifade edin. İnanın güzel selfieler yakalayacaksınız ve her şeyden farklı olacaksın. Farklı ruh halinizi gösterin. Ama doğal görünmeye çalışın. İnsanlar sahte bir ifadeleri sevmezler. Bununla birlikte diğer ifade türlerinin kendini beğenme olarak görüyorsanız o zaman sadece gülümseyin.

6 – Yakın Çekimler İçin Güzel Gözlere Odaklanın; Yüzünüzün her parçasını vurgulamanıza gerek yok. Selfie uzmanları bir seferde tek bir özelliğe odaklanırsanız selfie’nin daha iyi olacağını söylüyor. Örneğin, gözlerinize odaklanıyorsanız başkalarını göz ardı ederken sadece o kısmı süslemeyi deneyin. Resmi yüzünüze yaklaştırın. Bu insanların ilgisini çekecektir. Ya da gülüşünüzü ön plana çıkarmak istiyorsanız gülün ve bu gülüşünüze odaklanın.

7 – Üçte Bir Kuralı; Fotoğrafçılık için temel bir kuraldır. Normal resimlerden selfieye uygulanır. Yüzünüz resim üstü solunda veya sağ üst tarafdaysa daha iyi fotoğraflar elde edersiniz. Resmin merkezini yüzünüz yapmayın. Ayrıca yan çekimlerin ön çekimlerden daha iyi olduğu gözlemlenmektedir.

Sponsorlu Bağlantılar

8 – Doğal Görünümlü Bir Selfie Çekin; Hepimiz daha iyi görünmelerini sağlamak için selfie üzerinde biraz düzenleme yapmaya çalışıyoruz ama çok fazla filtre veya düzenleme katmanı uygulamak selfie’nin daha az doğal görünmesini sağlayacaktır. İnsanların çoğu bunu selfie’ye bir kez bakarak söyleyebilir. Öyleyse bir selfie düzenlediğinizde daha az şey daha iyidir. Benzer şekilde çok fazla makyaj yapmayın. Makyajınızı her şeyin doğal görünen bir sınırla koruyun.

9 – Ayakkabı Resimleri; Bir çift yeni ve şık ayakkabımı aldınız? Peki bu ayakkabınızın resmini çekmek ve sosyal medyaya yüklemek ister misiniz? Yalnız birkaç şeyi unutmayın. Kamerayı uyluklarınızdan başlayarak düz bir açıyla açmanız gerekir. Bu şekilde bacaklarınız daha uzun sürecek gibi görünecektir.

10 – Selfie için Arka Kamerayı Kullanın; Selfie için ön kameranız olduğunu biliyoruz ama arka kameranın ön kameranızdan daha yüksek bir çözünürlüğe sahip olduğunu biliyorsunuzdur. Ayrıca daha fazla özelliği var. Arka kameranızı selfie için kullanabiliyorsanız. Bunun biraz sıkıntıya neden olabileceğini biliyoruz ama bir süre denedikten sonra buna alışacaksın ve çabanız buna değecektir.

11 – Aksesuar ya da Yeni Şeyler Gösterin; Yeni bir şapka, kravat, güneş gözlüğü, bir çift küpe ya da yeni saç kesimi, yeni sevimli bir köpek yavrusu veya bir oyuncak. Onları yeni bir selfie ile gösterin. Kameranızı bu yeni özelliği vurgulayan bir şekilde açmanız gerekir. Gülümsemeyi unutmayın.

12 – Tüm Vücut Çekimi; Tüm vücut çekimini deneyin. Sosyal medya albümlerinizi yakın çekimlerle doldurmayın. Spor salonuna katıldıktan sonra harika kıyafetlerinizi veya harika kişiliğinizi gösterin. Unutmayın, yüzünüz artık selfienin odak noktası değil. Tam uzunlukta bir ayna önünde durun ve başınızı başparmağınızdan vücudunuza çekin. Uygun aydınlatma ve arka plan nesneleri gibi noktaların üstesinden gelin ve güzel bir poz yakalayın. Bacaklarınızı geçebilir veya göğsünüzü hafifçe öne doğru eğebilirsiniz. Elinizi belinize veya istediğiniz başka bir yere dayayabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

13 – Aynaları Gereksiz Yere Kullanmayın; Bazen yukarıda bahsettiğimiz gibi aynaya ihtiyacınız var ama yine de aynanın yardımı olmadan mükemmel bir çekim elde ederseniz bunu yapın. Aynalar dahil olmak üzere selfieler, saklamaya çalıştığınız bir tarafınızı gösterebilir. Aynadaki resmin tersine çevrileceğinden ve garip göz kamaştırmalarına maruz kalabileceğinin farkında olun. Özellikle flaş ışığınızı kullanıyorsanız veya sırtınızda bir ışık kaynağı varsa ayna çekiminizi rahatsız ederek uygunsuz şekilde yansıtabilir.

14 – Dalgalı Saçlar İçin Fan Kullanın; Saçlarınızda göz kamaştırıcı hareketler sağlamak için bir fan kullanabilir ve harika selfie çekebilirsiniz.

15 – Kusurları Kaldırmak için Selfie Düzenleyin; Selfie mükemmel görünmesi için bazı fotoğraf düzenleme uygulamaları deneyebilirsiniz. Ancak daha doğal görünmesini sağlamaya çalışın. Fotoğraf düzenleme uygulamalar sivilceleri, lekeleri veya cildinizdeki diğer kusurları gizlemenize yardımcı olur. Hatta bu uygulamaları kullanarak selfie için yineleme veya aksesuar ekleyebilirsiniz.

16 – Selfie’yi Sosyal Medyaya Yükleme; Bu mükemmel selfie ile işiniz bittiğinde artık bu selfie fotoğrafınızı sosyal medya kanallarınıza yükleyebilirsiniz. Arkadaşlarınızın Facebook, Twitter, Instagram v.b. platformlarda görmelerine izin verin. Hatta uygun bir başlık ekleyebilirsiniz. Sosyal medya kanallarında her çeşit insan var. Bu yüzden selfie’lerinizi güvenle yükleyin ama tüm yorumlara da açık olun. Unutmayın ki bazı olumsuz yorumlar gelecektir. Ama bu güveninizi sarsmasın.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com