Kategoriler
İnternet

Skype’de Ücretsiz Grup Video Görüşmeleri (Video Konferans) Ücretsiz Oldu

Skype İle Ücretsiz Konferans Zamanı

Skype, 2010 yılında kullanıcılarının hizmetine sunduğu grup video görüşmelerinde kullanıcı sayısı sınırlaması getirmişti. Yani 10 kişiye kadar ücretsiz ama 10 kişiden sonrası için ücret ödenmesi gerekiyordu. Ama rekabetin artmasıyla artık Skype’de de grup video görüşmeleri yani video konferansları ücretsiz. Artık Skype üzerinden istediğiniz kadar kişiyle görüntülü bir şekilde grup video görüşmesi yapabileceksiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Grup Video Görüşmeleri Ücretsiz

Microsoft, Skype kullanıcıları için grup halinde videolu görüşme yapma hizmetini ücretsiz hale getirdiğini açıkladı. Bugüne kadar sadece aylık 8,99 dolardan ücretli abonelik açan kullanıcılara sunulan toplu görüşme olanağı artık PC, Mac ve Xbox cihazlarından Skype ağına bağlanan tüm kullanıcılara ücretsiz sağlanacak. Microsoft’un bu kararında büyük olasılıkla Google Hangouts gibi aynı hizmeti ücretsiz veren rakiplerinin etkisi olduğu düşünülüyor.

Skype Konferans ücretsiz

Yeni sistemde bilgisayar ve Mac kullanıcılarının yanı sıra, Microsoft’un yeni nesil konsolu Xbox One sahipleri de ücretsiz Skype grup görüşmelerinden faydalanabilecek. Şirketin ayrıca diğer platformlar için de grup sohbeti ücretsiz sunma planları olduğu açıklanırken, bu konuyla ilgili herhangi bir tarih ve platform detayı verilmedi. Skype grup sohbeti, 10 kullanıcıya kadar toplu görüşmeyi destekliyor.

Ancak Microsoft en iyi görüntü kalitesi için en fazla beş kullanıcıyı öneriyor. Günlük 10 saat, aylık ise 100 saat sınırlaması bulunan ücretsiz aramalar en fazla 4 saat kesintisiz sürdürülebiliyor. Bu kotalardan herhangi biri doldurulduğunda, video kapanacak ve görüşme yarıda kesilecek. Bakalım Microsoft’un bu hamlesi sonrasında Hangouts tarafında nasıl bir değişikliğe gidilecek.

Skype İndir

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com