Kategoriler
Özel Teknoloji

Sony, 3.4 Milyon Telefon Dağıtmasına Rağmen Geliri %2.5 Düştü

Sony, %2.5 Düşüşe Rağmen 3.4 Milyon Telefon Dağıttı (2017 Yılı Q1)

Sony Corporation, 30 Haziran 2017’de sona eren 2017 mali yılının ilk çeyreğine ilişkin gelirlerini bildirdi. Finansal Hizmetler, üst segment satışlarındaki artış nedeniyle satışlar, geçen yılın aynı dönemine göre %15,2 artarak 1.858.1 milyar Yen oldu.

Sponsorlu Bağlantılar

İşletme ve Görüntüleme Ürünleri ve Çözümleri (IP&S) bölümlerindeki faaliyet sonuçlarının iyileştirilmesine bağlı olarak faaliyet gelirleri, yıllık olarak 101,4 milyar Yen artarak 157,6 milyar Yen olmuştur. Bu oran, kısmen Game&Network Services’teki işletme gelirinde bir düşüş ile dengelenmiştir.

Fazla Satılmasına Rağmen Gelir Düştü

Mobil iletişim bölümü, yıllık %2.5 düşüşle 181.2 milyar Yen satış gerçekleştirdi. Bunun nedeni, çoğunlukla akıllı telefonlarda ünite satışlarındaki artışla kısmen dengelenen ürün karması değişiminden kaynaklanıyor. Faaliyet geliri, esasen işletme maliyetleri ve araştırma ve geliştirme masraflarındaki azalmadan dolayı %800 artışla 3.6 milyar Yen iken kısmen ana bileşenlerin fiyatındaki artış ile dengelenmiştir.

Şirket, bir yıl önce 3,1 milyona kıyasla 3,4 milyon akıllı telefonu sevk etti. Aynı tam yıl akıllı telefon sevkiyatı hedefi ise 16.5 milyon adet.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com