Kategoriler
Ne & Nasıl

Sony Xperia C3 Format Atma

Sony Xperia C3 Nasıl Format Atılır?

Bazı nedenlerden dolayı Sony Xperia C3 model telefonunuza format atmak isteyebilirsiniz. Eğer format atmaya karar verdiyseniz bunu yapmanın iki yolu var. Bunlardan birisi menü üzerinden fabrika ayarlarına döndürerek format atmak diğeri ise Xperia Companion isimli programın kullanarak format atmak.

Sponsorlu Bağlantılar

Sony Xperia C3 Telefona Format Atmadan Önce

ÇOK ÖNEMLİ: Her formattan önce yapmanız gerekenler;

1) Verilerinizi yedekleyin (rehber, galeri, mesaj v.b.).

2) Şarjınız en az %50 civarında olsun

3) Format işlemi sırasında asla müdahale etmeyin.

Sony Xperia C3 Menüden Format Atma

Sony Xperia C3 Fabrika Ayarlarına Döndürme

Menü üzerinden format atmak için öncelikle “Ayarlar > Yedekle ve sıfırla > Fabrika verilerine sıfırla > Telefonu sıfırla > Her şeyi sil” yolunu izleyin. Böylece telefonunuz sıfırlama işlemine başlayacaktır. Sıfırlama işlemi yani format işlemi süresince telefona hiçbir şekilde müdahale yapmayın. Aksi taktirde Sony Xperia C3 telefonunuz bir daha açılmayabilir.

Sony Xperia C3 Program İle Format Atma

Bu yöntem telefonunuza erişim yapamadığınız yada telefonunuzun açılmaması gibi zamanlarda kullanabilirsiniz. Örneğin desen kilidinin, mail adresinin ve şifrenin unutulduğu zamanlar gibi.

Sony Xperia C3 Özelikleri

Bu işlemden önce bilgisayarınıza Xperia Companion isimli programı kurmanız gerekiyor. Bu program, format atmanın yanı sıra yedekleme ve güncelleme işlemleri içinde kullanılmaktadır.

Xperia Companion Programını İndirmek İçin Tıklayın.

Diğer yandan bu işlemden önce telefonunuzun şarjı en az %80 olmalıdır. Bu işlemi nasıl yapacağınızı aşağıda adım adım belirteceğiz. Adımları aynen uygulayın.

Sponsorlu Bağlantılar

1 – Programı indirdikten sonra programı bilgisayarınıza kurun açın. Karşınıza çıkan ekranda “Software repair” butonuna tıklayın.

2 – Sonraki ekran telefon simgesine tıklayın. Şu ana kadar kesinlikle Sony Xperia C3 telefonu bilgisayara bağlamayın.

3 – Sonraki ekranda “Next” butonuna tıklayın. (Bu ekran Sony Xperia C3 telefonunuzun şarjının en az %80 olduğunu gösteren uyarı ekranıdır)

4 – Sonraki ekranda “Next” butonuna tıklayın. (Bu ekran Google hesabınızın kullanıcı adını ve şifresini bilmeniz gerektiğini belirten uyarı ekranıdır.)

5 – Sonraki ekranda size yapmanız gereken işlemler belirtiliyor. Bunlar şöyle;

Sponsorlu Bağlantılar

A) Make sure your device is disconnected from computer. (Telefonun bilgisayara bağlı olmadığından emin olun.)

B) Turn off your device and wait 5 seconds. (Cihazı kapatın ve 5 saniye bekleyin.)

C) Press and hold the volume down key on your device. (Cihazınızın ses kısma tuşuna basılı tutun.)

D) Connect the device to the computer while still holding the key. (Ses Kısma tuşuna basılı iken telefonu bilgisayara bağlayınız.)

E) Wait until the application automatically proceeds to the next steps. (Program bir sonraki adıma geçene kadar bekleyiniz.)

Sponsorlu Bağlantılar

6 – Eğer yukarında istenen işlemleri eksiksiz yaptıysanız bir sonraki ekran gelecektir. Bu ekranda “I understand that my personal content will be lost (Kişisel içeriğimi kaybedeceğimi anlıyorum)” kutucuğunu işaretleyip “Next” butonuna tıklayın. Eğer sorun olursa işlemleri baştan tekrar yapın. USB kablosunun da sorunsuz olduğundan emin olun.

7 – Bir sonraki ekranda hiç bir şey yapmadan “Next” butonuna tıklayın.

8 – Artık Sony Xperia C3 telefonunuz için format işlemi başlamış oldu. Bu noktadan sonra işlem bitene kadar kesinlikle hiç bir şeye müdahale etmeyin. Aksi taktirde Sony Xperia C3 telefonunuz hiç açılmayabilir.

9 – İşlem bittiğinde yeni bir ekran karşınıza gelecektir. Bu ekranda “Done” butonuna tıklayın. Sony Xperia C3 telefonunuzu USB kablodan çıkartın ve telefonunuzu açın.

Bu kadar…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com