Kategoriler
Ne & Nasıl

Steam Nedir? Steam Bulut Nedir? Steam’den Oyun Satın Almak

Steam ne işe yarar, Steam ne demektir, Steam ne anlama gelir, Steam den nasıl oyun satın alınır, Steam’den oyun satın alma nasıl yapılır.

Sponsorlu Bağlantılar

Steam Nedir? Kısaca Tanımı

Steam Valve’nin geliştirdiği ve yaptığı oyunlarda kullandığı bir yayım ve destek teknolojisidir. Bu programı PC’nize kurup elinizdeki orj. oyun CD-Key leri iel sisteme üye olduğunuzda orj. versiyonlarına sahip olduğunuz oyunlar makinanıza download edilir ve oynanmaya hazır hale gelirler. Steam ayrıca bu oyunların devamlı güncel kalmasındada yardımcı olur. Merkez serverdan güncellemeleri takip ederek bilgisayarınıza düzenli olarak kurar.

Online oyunlarda da server bulmanızda yardımcı olur. Half-life ve Half-life 2 oyunları ve bu oyunlar için hazırlanmış genişleme paketlerini bu program üzerinden satın alarak CD ye sahip olmasanız dahi bilgisayarınıza kurup oynayabilirsiniz. Bilgi direk Steam üzerinizden bilgisayarınıza yüklenecektir.

Başta bilgisayarlar olmak üzere pek çok oyun konsoluna çıkan oyunların bir kutu içerisinde medya ile satılan sürümüne ek olarak, son zamanlardainternet üzerinden dijital olarak oyunu satın alabiliyoruz.

Bu şekilde satın aldığınız oyunun, herhangi bir fiziksel detayı elinizde bulunmuyor. Özellikle medya içeriklerini evlerinde koleksiyon yapmayı sevenlerin tercih etmediği bu satın almanın avantajları da bulunuyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Fiyatlar Daha Uygun

Kutulu oyunlardan daha uygun fiyatlara sahip olan dijital oyunlar, çeşitli indirimleri takip ederek, çok daha uygun fiyatlara alınabiliyor. Örnek vermek gerekirse normalde 30 Dolar olan bir oyun, bazı kampanyalarla belli bir süreliğine 9.99 Dolar seviyesine düşebiliyor. Dijital olarak oyun satın almanın en büyük avantajları olarak bu indirimler görülüyor.

Çoklu Platform Desteği ile Steam

Steam, Windows platformuna ek olarak Linux ve Mac desteğine de sahip. Böylece bir oyun aldığınızda, bu oyun diğer platformlarıdestekliyorsa, oyunu diğer bilgisayarlarda da oynayabiliyorsunuz.

Oyununuzu hem Mac’a hem de Windows’a Kurun

Örneğin Half Life 2’nin Mac desteği de bulunuyor. Taşınabilirbilgisayarınızda Half Life 2’yi oynayıp, aynı şekilde Windows tabanlı bilgisayarınızda da aynı oyunu kurabiliyorsunuz. Ayrıca Steam’in bulut desteği sayesinde, her oyundaki kayıtlarınız, aynı şekilde diğerbilgisayara da aktarılıyor ve oyuna kaldığınız yerdedevam edebiliyorsunuz.

Oyunları Yedekleme

Ülkemizde malum fiber internet bile alsak, Adil Kullanım Kotası adı altında değişik bir kota sistemi uygulanıyor. Bu yüzden indirdiğiniz her oyunu, yeni bir sisteme taşırken indirmek yerine, yedekleyip aktarım yapmanızı öneriyoruz. Bu konuyla ilgili tüm bilgileri daha önce hazırladığımız buradaki rehberden öğrenebilirsiniz.

Steam

Steam Bulut Nedir?

Yeni bir bilgisayar satın aldınız. Steam’i yeni bilgisayarınıza kurduğunuzda, oyunlarda kazandığınız madalyalar, ödüller, geliştirmeler aynen korunuyor. Tüm kayıt dosyalarınız buluta atılıyor ve aynı şekilde devam ediyor.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com