Kategoriler
Ne & Nasıl

Suya Düşen (Üzerine Su Dökülen) Cep Telefon Nasıl Kurtarılır?

Suya Düşen veya Üzerine Su Dökülen Cep Telefonları

Günümüzde akıllı telefon kullanım oranı çok fazla. Ama akıllı telefon sahibi olmak bazı sorunları da beraberinde getiriyor. Bunlardan birisi de telefonun suya düşmesi ve telefonun üzerine su dökülmesi. Cep telefonunun suya düşmesi, cep telefonunun üzerine su dökülmesi, cep telefonunun üzerine yağmur yağması, cep telefonu ile birlikte havuza düşmek v.b. gibi herhangi bir nedenden dolayı telefonunuz ıslanabilir. Peki böyle durumlarda ne yapılmalı? Telefonunuzu çöpe mi atmalıyız yoksa kurtarılabiliyor mu? Bu sorunun cevabı, bir telefon böyle kurtarılabilir.

Sponsorlu Bağlantılar

Islanan Cep Telefonu Nasıl Kurtarılır?

Akıllı telefonlar dahil bir çok elektronik cihaz bir defa su ile temasta çöpe gitmez. Cep telefonu ıslanan birisinin yapacağı ilk iş cep telefonunun bataryasını ve SIM kartını çıkarmak. Ardında hem cep telefonunuzu hemde bataryanızı ya temiz bir bez ile yada kağıt havlu ile kurulayın. Eğer cep telefonunuzun bataryası çıkarılamaz bir batarya ise cep telefonunuzu kapatın ve SIM kartınızı çıkarın. ve yine temiz bir bez yada kağıt havlu ile kurulayın.

suya düşen cen telefonu kurtarma

Cep telefonunuzu kurularken saç kurutma makinesi cihazlar sakın kullanmayın. Çünkü fazla ısı cep telefonunuza zarar verebilir. Eğer cep telefonunuzdan bataryayı çıkarmadan şarja takarsanız göremeyeceğiniz alanlara da sızan su cep telefonunuza zarar verecektir.

Cep Telefonundaki Nemi Almak İçin Pratik Yöntem

Islanan telefonun nemini almak

Cep telefonunuza her ne kadar kurulasanız da telefon üzerinde nem kalacaktır. Bu nemden kurtulmak için pratik bir yöntem var. Bir süre tozsuz pirinç dolu bir kavanoza cep telefonunuza bekletin.

NOT: Eğer içinizin rahat etmesini istiyorsanız cep telefonunuzu en yakın servise götürün.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com