Kategoriler
Ne & Nasıl Özel

Telefon Kamerası ile Makro Çekim (Ürün Çekimi)

Yüksek Ücretli Fotoğraf Makineleri ve Lensleri

Bilindiği gibi ürün çekimleri yapmak ayrı bir uzmanlık isteyeni bir şey. Birçok eğitim, bilgi, birikim, tecrübe derken profesyonellik gerektiren bir alan olarak karşımıza çıkıyor. Genel olarak tecrübe diyeceğimiz özelliğin yanı sıra bir de ürün çekimleri için özel makineler mevcut ve bu makinelerin fiyatları cep yakıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Özellikle kullanacağınız fotoğraf makine makro çekim yani yakın çekim olmalıdır. Ama satın almak isterseniz ortalama 2.000 TL gibi yüksek bir fiyata sahip. Ayrıca bu fotoğraf makineleri için ise ayrı olarak satılan ve en az fotoğraf makinesi kadar yüksek fiyata sahip lensler mevcut. Ama bu kadar parayı vermek zorunda değilsiniz.

Akıllı Telefon ile Makro Çekim Yapma

Pratik bir yöntem ile kendi akıllı telefonunuzdan da makro çekim yapabilirsiniz. Bunun için lazım olan tek bir şey var. Kapı deliği merceği. Şimdi nasıl yapacağımızı anlatalım;

Akıllı Telefon ile Makro Çekim Yapma

*** Hemen her nalburda bulabileceğiniz ve fiyatı 10 TL’nin altında ola kapı deliği dürbünü satın alın. Ancak satın alacağınız bu kapı dürbünü iç kısmı açılabilen olsun. Aksi taktirde kapı dürbününü kırarak merceği almak zorunda kalırsınız.

*** Kapı dürbününün içini açtığınız zaman içinden 3 adet mercek çıkacaktır. Bu merceklerden iki tanesi kalın kenarlı bir tanesi ise ince kenarlıdır. Siz ince kenarlı merceği alıyorsunuz.

Sponsorlu Bağlantılar

*** Çıkarmış olduğunuz bu ince kenarlı merceği akıllı telefonunuzun kamerasına bantlayarak yada sıkıştırarak yerleştirin.

Hepsi bu kadar. Artık makro çekim yapabilirsiniz. Yani ürün çekimi yapmak için fotoğraf makineniz hazır. Artık gerisi sizin ne kadar zevkli olduğunuza bakar.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com