Kategoriler
Soru Cevap

Telefon Rehberimde Aynı İsimden Birkaç Tane Var

Sizin sorunuz:

Sponsorlu Bağlantılar

[question] iyi günler. Nasıl yüklendiyse telefon rehberim google veya bir yere yüklenmiş. Yeni aldığım LG4 telefonumu kurduğumda normalde rehberimde 400 kayıt var. Ama bu dört yüz kayıtı hiç durmadan defalarca telefonuma yüklüyor. Bilmeden nereye yüklediğimin telefon rehberini google veya neredeyse gmail adresimden nasıl silebilirim?
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. Kerim koçak
 [/question]

Bizim cevabımız:

Merhaba;

Öncelikle sorununuzu tam anlayamadım. Ama ben anladığım kadarıyla ihtimalleri de göz önünde bulundurarak size bazı tavsiyelerde bulunacağım.

1 – Telefonunuz rehbere kayıtlı bir kişiyi kendi kendine tekrar yüklüyorsa aklıma gele tek şey virüstür. Ama LG G4 telefonu yeni aldığınızı söylediğiniz için bunu çok düşük bir ihtimal olarak görüyorum.

2 – Normal şartlarda bir telefonu rehbere kayıt ederken nereye kayıt etmek istediğiniz gösteren bir bölüm vardır. Ama insanlar buna pek dikkat etmezler. Doğrudan isim ve numara yazıp kaydet butonuna basarlar.Dolayısıyla rehberinizdeki numaraların bazısı cihazda, bazısı sim kartta bazısı Gmail adresinde v.b olur. Rehberde yapılan diğer bir yanlış ise sim karttaki rehberi örneğin Gmail adresine yada cihaza kopyalayıp sonradan her ikisini de görüntüle yapmak. Böylece aynı kişiden 2 kayıt gözüküyor.

Telefon rehberi ayarlarında da rehberde görünmesini istediğiniz kişileri seçme ayarı var. Bu ayarda Tüm kişiler, Sim kart, Cihaz, Gmail adresi gibi seçenekler var. Eğer siz burada Tüm kişiler seçeneğini seçtiyseniz ve numaralarınızın bazıları hem sim kartta hem cihazda ise yada hem cihazda hem gmail adresinde ise dolayısıyla aynı isimden (kayıtlı kişiden) iki tane hatta 3 tane görürsünüz.

Sponsorlu Bağlantılar

“Örnek; Ahmet Abi isminde bir kişiyi rehbere eklediğiniz ve bunu yaparken kayıt yerini cihaz seçtim. Sonra Ahmet Abi isimli kişiyi Gmail adresim ile senkronize ettim. Sonrada Ahmet Abi kişisini Sim karta kopyaladım. Bu durumda rehberdeki Ahmet Abi’den 3 tane kayıt oluştu. Ama hepsi farklı yerlerde. Bundan sonra ayarlardan görünür kişileri “Tüm Kişiler” seçersen rehbere geri geldiğimde 3 tane Ahmet Abi numarası göreceğim. Çünkü ben 3 ayrı yere Ahmet Abi’yi kaydettim.”

telefon-rehberimde-ayni-isimden-birkac-tane-var-1

telefon-rehberimde-ayni-isimden-birkac-tane-var-2

telefon-rehberimde-ayni-isimden-birkac-tane-var-3

Eğer böyle bir durum söz konusu ise size şunu öneririm. sim karttaki ve cihazdaki bütün numaralarınızı Gmail ile senkronize edin. (Ayarlar>Hesaplar>Google>Senkronize et yolunu izleyin.) Daha sonra ayarlardan görüntülenecek kişileri Gmail adresinizi seçin. Artık rehberde bütün numaralardan bir tane görünecektir. Eğer Gmail kullanırsanız başka bir telefona Gmail adresinizi girdiğinizde o telefonda rehberinizi direkt karşınıza çıkacaktır. Yani cihaz değişikliklerinde Gmail seçeneği en avantajlı.

telefon-rehberimde-ayni-isimden-birkac-tane-var-4

telefon-rehberimde-ayni-isimden-birkac-tane-var-5

Ben Gmail’i öneriyorum. Ama isterseniz siz Gmail yerine Sim karta da rehberdeki numaraları kopyalayabilir ve görüntülenecek kişileri Sim kart seçebeilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com