Kategoriler
Ne & Nasıl Özel

Telefonumun Desen Kilidini (Şifresini) Unuttum Ne Yapmalıyım?

Android Telefonda Unutulan Desen Kilidi veya Şifrenin Çözümü

Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarda kişisel güvenlik için tuş kilidi olayı vardır. Siz tuş kilidini kapattıktan sonra sizden habersiz kimse cep telefonunuzu kurcalamasın diye isterseniz desen kilidi yada rakam ve sayılardan oluşan bir şifre koyabiliyorsunuz. Ama bazı durumlarda bu durumlarda desen kilidini yada şifreyi unutabiliyoruz. Peki bu durumda ne yapılmalı? İşte cevabı…

Sponsorlu Bağlantılar

Desen Kilidini (Şifreyi) Unuttum

Eğer koymuş olduğunuz desen kilidini yada şifreyi unuttuysanız hemen servise götürmenize gerek yok. Bunun kolay bir çözümü var. Desen kilidinizi yada şifrenizi 5 defa üst üste yanlış girdiğinizde telefon sizden 30 saniye beklemenizi isteyecektir ve böyle olunca da ekranın altında “Modeli unuttunuz mu?” şeklinde bir soru çıkacaktır.

android desen kilidi şifre unuttum

Karşınıza çıkacak olan ekranda Android akıllı telefonunuza girmiş olduğunuz Gmail hesabınızı ve bu Gmail hesabınızın şifresini girin. Ardında karşınıza yeni bir desen kilidi yada şifre oluşturabileceğiniz ekran çıkacaktır. Buradan istediğinizi yapabilirsiniz.

“NOT_1; Buradaki kritik nokta şu. Bu işlemi yaparken Android telefonunuzda internet olmak zorunda. Eğer wi-fi bağlantısı yapabiliyorsanız yapın ama yapamıyorsanız telefonunuzun internetini yani mobil veriyi açmak zorundasınız. Eğer internet paketiniz varsa endişe etmeyin. O zaman paketinizden düşecektir. Ama internet paketiniz yoksa Android telefonunuzdaki paraları kullanacaktır. Eğer yeterli bakiyeniz yoksa Android telefonunuza TL yüklemelisiniz.”

“NOT_2; Bazı Android akıllı telefonlar Gmail hesabı ve şifresine ek olarak PIN kodunu girme seçeneği de bulunduruyor. Böylece internete girmeden sadece PIN kodunuzu girerek de yeni bir desen kilidi yada şifre oluşturabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Gmail Hesabım Yok – Şifreyi Unuttum

Eğer Android akıllı telefonunuzda bir Gmail hesabı girmemiş iseniz yada girmiş olduğunuz Gmail hesabınızın şifresini unuttuysanız telefonunuzu açmak için resetleme işlemi yapmalısınız. Ama eğer resetlemel işlemi yaparsanız bu işlem Android telefonunuzdaki bütün bilgilerde silinecektir.

Sponsorlu Bağlantılar

“Telefonumun Desen Kilidini (Şifresini) Unuttum Ne Yapmalıyım?” için bir yanıt

deseni unuttum diye birşey gelmiyor k6 note da parmak izi var ama ek güvenlik için deseni istiyor siteden teli kitledim nababilirim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com