Kategoriler
Teknoloji

Uber CEO’su Travis Kalanick İstifa Etti!

Uber’den İstifa Geldi

Uber’in piyasada durumunun kötü olması artık neredeyse herkes tarafından bilinmekte. Bu kötü gidişin faturası ise CEO Kalanick istifası ile devam etti. Uber’in esas yatırımcıları olan 5 yatırımcıdan Uber’i ileriye götürmek (Moving Uber Forward) isimli bir mektup yazdı ve CEO olarak görev yapan Travis Kalanick’i istifaya çağırdılar. Travis Kalanick ise uzun süren tartışmalar ve anlaşmazlıklar sonrasında istifa etti ve şunları kaydetti:

Sponsorlu Bağlantılar

“Uber’i dünyadaki her şeyden çok seviyorum ve özel hayatımın bu zor anında Uber’in dağılmasını izlemek yerine, yatırımcıların çağrısına cevap verip Uber’in eski günlerine dönmesi için bu adımı atıyorum.”

Son 1 Yılda Yaşananların Faturası

Bazı kaynaklarda yer alan bilgilere göre Kalanick, kontrol heyetinde halen yerini koruyacak. An itibariyle Uber’in kasasında 11 milyar dolar bulunuyor. Son 1 yılda yaşananlar CEO’nun istifası ile sonuçlandı.

Şu anda ise gözler Silikon Vadisi’nde. Yani bu olayların nasıl cereyan edeceğinde. Belki bir gün Travis Kalanick’te tıpkı Steve Jobs gibi aileye geri dönecek. Ancak Uber’in şimdiki durumunu göz önüne alırsak bu kolay olmayacak gibi görünüyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com