Kategoriler
Oyun

Unity Android İçin Vulkan Desteğine Sahip

Unity Artık Vulkan Desteği İle Birlikte Android’de!

Gerek telefon ve tabletler olsun gerekse bilgisayarlar olsun oynanan birçok oyunun oyun motoru Unity Engine oyun motorudur. Özellikle telefon ve tabletlerde daha çok gördüğümüz bu oyun motorunun bu kadar yaygın olmasının sebebi Unity ile oyun geliştirmenin daha kolay olması.

Sponsorlu Bağlantılar

Unity, oyun sektörü için devrim sayılacak bir gelişmeye imza attı ve Android işletim sistemli telefon ve tabletler için artık Vulkan desteğine sahip. Şimdiye kadar kullanılan OpenGL ES’in yerine kullanılacak Vulkan sayesinde daha yüksek performans ile oyunlar oynanabilecek.

Vulkan, Android telefon ve tabletinizin donanımını daha verimli kullanabilmekte. Hem tek çekirdekli hemde çok çekirdekli işlemcilerde gözle fark edilecek kadar bir artış gözlemlenmekte. Vulkan sayesinde aynı anda çok daha fazla görsel görülebilmekte ve bu görseller çok daha fazla detaylı olarak ortaya çıkmakta.

unity-android-icin-vulkan-destegine-sahip

Unity, Android cihazlarda kare hızında yaklaşık %35 oranında bir artış olduğunu açıkladı. Unity’nin Vulkan desteği şu anda test aşamasında. Ama oyun geliştiriciler Unity Player ayarlarından Vulkan desteğini aktif yapabilirler. Aşağıdaki videolardan Vulkan farkını görebilirsiniz.

Unity Engine İçin Vulkan Desteği Video

Vulkan Oyun Motoru Farkı Video

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com